У США горів завод Коломойського: підозрюють умисний підпал

17654c1-b016987-kolomoyskyi-1

В американському штаті Огайо сталася масштабна пожежа на непрацюючому заводі українського олігарха Ігоря Коломойського.

Американські правоохоронці підозрюють умисний підпал у справі про пожежу на заводі Коломойського, повідомляє журналіст-розслідувач Майкл Саллах, передає news.finance.ua.

Фото Майкл Саллах.

Слідчі штату Огайо розслідують умисний підпал у пожежі минулого тижня на металургійному заводі, що належить українському олігарху Ігорю Коломойському, який перебуває під слідством Grand Jury (велике журі присяжних – ред.) за відмивання грошей.

«Ми вважаємо, що це умисний підпал», – зазначив Брайан Бонерт з офісу начальника пожежної служби.

Пожежа спалахнула минулого тижня, за два дні після того, як Генеральна прокуратура штату Огайо відкрила справу про забруднення навколишнього середовища через витік у прилеглу річку токсичних відходів із заводу Коломойського.

Металургійний завод Коломойського в Огайо не працював із 2016 року. За даними журналістів, на заводі не працювали пожежні гідранти та була відключена електрика.

Американські ЗМІ раніше писали, що на підприємствах Коломойського сталося кілька вибухів і нещасних випадків через недотримання техніки безпеки. Також було зафіксовано порушення екологічних норм.

З 2016 року частина сталеливарних підприємств оголосили про банкрутство. У Клівленді два з офісних хмарочосів були продані з великими збитками. Зараз тільки один зі сталеливарних заводів все ще працює: Felman Production у Західній Вірджинії.

21 травня 2019 року ПриватБанк подав позов проти Коломойського та його партнера Геннадія Боголюбова в суд штату Делавер. Банк звинуватив їх у відмиванні $622,8 млн, які були видані банком у вигляді кредитів пов’язаним з олігархами компаніям, але потім були використані іншими компаніями на придбання активів у США.

Йдеться про феросплавні та металургійні заводи, комерційну нерухомість і готелі. Зокрема контрольована Коломойським і Боголюбовим компанія Optima Ventures витратила близько $250 млн на купівлю комерційної нерухомості в Клівленді (штат Огайо).

Компанія контролювала 2,8 млн квадратних футів нерухомості в центрі міста. За останні кілька років власники Optima продали велику частину своєї нерухомості. Також багато майна Коломойського та Боголюбова виявлено у штатах Іллінойс, Техас і Кентуккі.

Торік у серпні Мін’юст США звинуватив Коломойського та Боголюбова у розкраданні мільярдів доларів з ПриватБанку для придбання американських активів, зокрема феросплавних і металургійних заводів, а також об’єктів нерухомості, зокрема комерційної нерухомості в Клівленді.

У лютому Optima подала позов на $23 млн проти Мін’юсту США за конфіскацію комерційної нерухомості українських олігархів у Луїсвіллі (Кентуккі) та Далласі (Техас).

5 березня Держдепартамент США запровадив санкції проти Коломойського та його родини. Зокрема їм заборонений в’їзд до США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: