Вітренко розповів, скільки газу потрібно Україні, щоб пережити зиму

тепло

Для стабільного проходження опалювального сезону, з врахуванням додаткових ризиків, Україні потрібно мати у підземних сховищах 19 млрд кубометрів газу.

Про це заявив голова правління Нафтогазу України Юрій Вітренко, повідомили в компанії.

Водночас, за словами Вітренка, станом на 16 серпня в українських ПСГ накопичено понад 17,5 млрд кубометрів газу.

«Уряд визначив, що на початок опалювального сезону потрібно, щоб у підземних сховищах було 17 млрд кубометрів газу. Ми вже наближаємося до 18 млрд кубометрів. Але для того, щоб опалювальний сезон пройшов безперебійно, ми хочемо закачати в сховища ще більше», — сказав він.

Заплановані додаткові обсяги газу, за словами Вітренка, необхідні, щоб гарантовано уникнути дефіциту газу взимку навіть за умови ймовірних додаткових потреб теплових електростанцій, котрі стикнулися з проблемою недостатніх запасів вугілля на складах.

«Якщо ми подивимося на попередні роки, окрім останнього — особливого, то ми входили в опалювальний сезон із 16 млрд кубометрами в підземці. А зараз уже набагато більше. Але ми хочемо вийти на понад 19 млрд кубів. Тоді ми будемо розуміти: якщо буде потрібно, ми зможемо «підставити плече» і генерації – якщо газ буде потрібен для виробництва електроенергії», — додав Вітренко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: