Карантин: прикордонники нагадали про правила в’їзду до України

20161230112538

Про додаткові документи, які повинні мати іноземці та громадяни України для в’їзду до країни  у зв’язку з карантинними заходами розповіли представники Держприкордонслужби.

Про додаткові документи, які повинні мати іноземці та громадяни України для в’їзду до країни у зв’язку з карантинними заходами, розповіли представники Держприкордонслужби.

Як нагадав начальник відділу організації прикордонного контролю 7 Карпатського прикордонного загону підполковник Іван Баран, через поширення коронавірусу постановою уряду були внесені зміни до процедури пропуску громадян до України.

Так, для іноземців та осіб без громадянства, які прибувають до України, необхідно надати для перевірки такі документи:

  1. Свідоцтво-сертифікат страхування від Covid-19, який діє на весь термін перебування в Україні
  2. Один з документів:
  • негативний результат ПЛР тесту або експрес тесту, зроблені не пізніше ніж за 72 год до перетину кордону
  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації лише вакцинами, які затверджені ВООЗ в Україні або відповідно до укладених міжнародних договорів взаємне визнання документів про вакуинацію або ковід-сертифікатів.

У разі відсутності документу про вакцинацію країна надає можливість вийти на самоізоляцію, але потрібно завантажити мобільний застосунок «Вдома». У разі неможливості встановлення додатку, міграційна служба відмовляє особам без громадянства в перетині державного кордону.

Громадяни України, які прибувають в Україну, повинні надати документ про вакцинацію або довідку про перше щеплення. Особа, що не вакцинувалася, має можливість самоізоляції шляхом встановлення додатку «Вдома». Якщо цей варіант неможливий, тоді громадяни України підлягають повній обсервації.

При цьому, самоізоляції не підлягають громадяни України:

  • які не досягли 18 років;
  • які виїхали за кордон до 4 серпня 2021 року;
  • які прибувають для участі в офіційних спортивних змаганнях, що проходять на території України, та супроводжуючі їх особи;
  • які прибувають для участі в культурних заходах, що проходять на території України, за запрошенням закладу культури та супроводжуючі їх особи;
  • які є членами офіційних урядових та інших делегацій України, які повертаються в Україну після здійснення короткострокових відряджень за кордон з метою участі в міжнародних консультаціях, переговорах, конференціях, сесіях органів міжнародних організацій, засіданнях міжурядових комісій, інших спільних міждержавних органів;
  • які є учасниками зовнішнього незалежного оцінювання, особи, які мають намір вступити до закладів освіти, в тому числі на курси (відділення) з підготовки до вступу до державних закладів вищої освіти, здобувачі освіти, які навчаються в закладах освіти, розташованих на території України, а також батьки (усиновлювачі), опікуни, піклувальники, інші законні представники чи інші особи, уповноважені батьками (усиновлювачами), опікунами, піклувальниками або інші законні представники, які супроводжують таких осіб;
  • які є водіями та членами екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення, є членами екіпажів повітряних і морських, річкових суден, є членами поїзних і локомотивних бригад;
  • які здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації;
  • які мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19;
  • які мають виданий в установленому МОЗ України порядку документ, що підтверджує отримання однієї дози вакцини від COVID-19, включеної ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях;

Громадянин України, який підлягає самоізоляції у зв’язку з перетинанням державного кордону зобов’язаний встановити та активувати мобільний додаток «Вдома». У разі неможливості встановлення такого мобільного додатка громадянин України підлягає обсервації.

Самоізоляція може бути припинена достроково після отримання негативного результату ПЛР-тесту.

Як розповів Іван Баран, в межах відповідальності загону було виявлено три підроблених сертифікати про вакцинацію. Цими випадками займається Нацполіція.

За словами прикордонника, відновлено роботу усіх пунктів пропуску, зокрема в червні цього року почали функціонування «Угринів – Долгобичув» та «Смільниця – Кросценко».

Щодо черг на пунктах пропуску, то вони виникають через значне збільшення кількості людей, які перетинають кордон та карантинні заходи.

«Такі ситуації у нас виникали в аеропорту та автомобільних пунктах пропуску. Вживалися всі необхідні заходи щодо недопущення черг», - розповів Іван Баран.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: