Кулеба розвінчав фейк про «покинутих напризволяще українських військових» в Афганістані

кулеба
фото з відкритих джерел

В Афганістані немає українських військовослужбовців, лише приватні особи, і їх евакуюватимуть, як і всіх громадян України.

Про це повідомляє УП, з посиланням на ефір міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Кулеба закликав медіа припинити розганяти фейк про те, що 12 українських військовослужбовців кинуті напризволяще в Афганістані. Міністр наголосив, що це приватні особи, які поїхали туди працювати, заробляти гроші. Зараз вони зосереджені на військовій базі, яку захопили таліби. Проте МЗС контактує з ними та готове їх евакуювати, як тільки з’явиться можливість для цього.

«Немає в Афганістані військовослужбовців Збройних сил України або Національної гвардії України. Це приватні особи, які за приватними контрактами найнялися на роботу в Афганістані (колишні військові чи колишні льотчики цивільної авіації). Але це ніякі не військовослужбовці. Я прошу…

Ми з ними на зв'язку, ми докладаємо всіх зусиль для того, щоб з тієї бази їх дістати. Ця база недалеко від Кабула, але оскільки це військовий об'єкт, таліби взяли його під свій контроль. Але це не Збройні сили України, але це громадяни України, і ми все одно їм допоможемо. Буде істерика, не буде істерики ми спокійно зробимо свою роботу», — зазначив Кулеба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: