Справа на 17 мільярдів: ПриватБанк вручив Коломойському та Боголюбову ізраїльські позови через «Голос України»

630_360_1461244981-8403-kolomojskij-i-bogolubov
Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський. Фото: Укрінформ

Приватбанк опублікував повідомлення у «Голосі України» для вручення ізраїльського позову ексвласникам банку Ігорю Коломойському, Геннадію Боголюбову та довіреній особі Вячеславу Карташову у справі про виведення 17 млрд грн в ізраїльський Банк Дисконт.

Про це повідомляє Економічна правда.

ПриватБанк раніше звернувся до Окружного суду м. Тель-Авів-Яффа, Ізраїль, із позовом до своїх колишніх власників та інших відповідачів щодо, як заявлено, незаконного привласнення та відмивання коштів.

Внаслідок цього щонайменше 600 млн доларів (близько 16,5 млрд гривень) були незаконно виведені з банку в період з 2007 по 2011 роки та розміщені на банківському рахунку в Ізраїльському Банку Дисконт (Israel Discount Bank).

«Відповідно до рішення ізраїльського суду від 26 квітня 2021 року, банк публікує повідомлення в газеті Голос України для вручення ізраїльського позову в Україні Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову, а також іншому відповідачу – Вячеславу Карташову», – кажуть у банку.

Карташов є давньою довіреною особою, яка наразі обіймає посаду директора Департаменту юридичного супроводу в ПАТ «Укрнафта», додали у Приватбанку.

Повідомлення опубліковане відповідно до Гаазької Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах.

У Приватбанку додали, що Коломойському та Боголюбову вже був належним чином вручений позов в Ізраїлі. Та з огляду на їхні попередні спроби уникнення вручення позову в Україні, банк вживає подальших заходів для усунення будь-яких аргументів щодо невручення його належним чином.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: