Три десятки львівських реаніматологів тиждень боролись за життя 17-річної дівчини, що потрапила в ДТП

IMG_2217

До львівської лікарні у критичному стані доправили постраждалу у ДТП 17-річну дівчину.

Вона, будучи за кермом мопеда, зіштовхнулася з автівкою, за життя юнки боролись упродовж тижня десятки спеціалістів.

Про це розповіли у пресслужбі Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова 18 серпня.

Дівчину із розладами життєвих функцій доставили до реанімаційного відділення. У терміновому порядку пацієнтці провели комп’ютерну томографію всього тіла та всі необхідні обстеження.

«Їй діагностували важку поєднану травму майже усіх ділянок тіла - важка черепно-мозкова травма зі зламом склепіння черепа, забій головного мозку, субарахноїдальний крововилив. Крім того, постраждали органи грудної клітки - тяжкий забій обох легень з дихальною недостатністю і значний заочеревний крововилив в малому тазу, розрив піхви, злам кісток тазу з розходженням симфізу. Також у молодої дівчини був травматичний шок третього ступеню з розладами свідомості, дихальною та серцево-судинною недостатністю - гіпотонія АТ 70/40 мм рт. ст при тахікардії - ЧСС 130 уд/хв», - розповідають медики.

Пацієнтці провели комплексну протишокову інтенсивну терапію з пролонгованю штучною вентиляцією легенів та переливанням великої кількості крові. А бригадою хірургів, гінекологів, травматологів виконані хірургічні втручання з обробкою ран, відкритою репозицією-стабілізацією переломів кісток тазу і не тільки.

Зараз стан пацієнтки стабілізувався. Її уже переведено в травматологічне відділення, де попереду у неї ще тривалий етап лікування та реабілітації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: