День Державного Прапора та 30-та річниця Незалежності: програма заходів

IMG_0206

З нагоди Дня Державного Прапора та 30-ої річниці Незалежності у Львові та області відбудеться низка урочистих заходів.

Як розповів під час брифінгу директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики ЛОДА Дмитро Посипанко, буде три основних заходи.

У понеділок, 23 серпня, о 9.00, синхронно по всій Україні буде відбуватися підняття державного прапора. У Львові, урочисті заходи розпочнуться о 08:45. Зокрема, відбудеться відкриття найбільшого флагштока області та урочиста церемонія підняття прапора України, що відбудеться на території Нацакадемії сухопутних військ, що на вулиці Стрийській. Всі заходи 30-річчя Незалежності в Україні відбуватимуться під єдиним гаслом – «Ти у мене єдина». Відтак, у церемонії підняття прапора будуть брати участь ліцеїсти військового ліцею з Луганщини, а делегація наших ліцеїстів поїхала у Луганську область», - розповів Дмитро Посипанко.

Церемонія підняття прапора завершиться військовим маршем.

«До цієї ходи буде залучено понад 850 військовослужбовців ЗСУ, Нацгвардії а також Нацполіції ДСНС. Крім цього будуть наші партнери – військовослужбовці зі США, Канади, Литви. Всі будуть йти у бойовому спорядженні. Після цього ми запрошуємо до Академії на День відкритих дверей. Там можна буде оглянути зразки озброєння, яке використовує ЗСУ та спецобладнання рятувальників. Зброю можна буде взяти до рук, а також поспілкуватися з військовими, тобто трохи зануритися у військову справу», - розповів речник Національної академії сухопутних військ, полковник Антон Миронович.

Безпосередньо у День Незалежності України, 24 серпня, програма заходів, які організовує ЛОДА, буде такою:

  • 08:00-09:00  – вшанування учасників АТО/ООС та Героїв Небесної Сотні на Личаківському кладовищі. Початок на 67-му полі почесних поховань;
  • 09:20-09:50 – молитва за Україну у Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла;
  • 10:00-11:45 – трансляція військового параду з Києва на площі біля пам’ятника Т.Шевченку;
  • 18:00 – 23:00 – святковий концерт присвячений 30-й річниці Незалежності. На сцені виступатимуть Аркадій Войтюк, NAVKA, PATSYKI Z FRANEKA, KALUSH, ALYONA ALYONA.

«Концерт відбудеться на площі біля Академії сухопутних військ. Просимо не переплутати, бо у цей день відбуватимуться інші концерти, зокрема комерційні. Вхід на наш концерт буде вільним для всіх», - наголосив Дмитро Посипанко.

Як розповіла директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Ірина Гаврилюк, з нагоди 30-ї річниці Незалежності запланована також низка заходів у закладах культури області – це виставки, флешмоби, круглі столи, концертні програми, фестивалі.

Зокрема свої мистецькі заходи підготували: Львівська національна опера, Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика, хорова капела «Дударик», Львівські музеї та інші.

«Так Львівська опера підготувала на 21 серпня гала-концерт української музики, де будуть лунати мелодії рідні для всіх українців, вони будуть чергуватися з мотивами україсньких пісень, які виконуватимуть оркестр та солісти опери. А 23 серпня на площі біля опери відбудеться концерт де лунатиме музика з кантати «Карміна Бурана», а також буде феєрію «Коли цвіте папороть». Це буде вражаюче дійство», - розповіла Ірина Гаврилюк.

Детальнішу інформація про програму культурних заходів У ЛОДА обіцяють оприлюднити пізніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: