Генпрокуратура завершила розслідування справи Медведчука та Козака

Медведчук
Фото з відкритих джерел

Досудове розслідування у справі про звинувачення народних депутатів України Віктора Медведчука та Тараса Козака завершено.

Досудове розслідування у справі про звинувачення народних депутатів України Віктора Медведчука та Тараса Козака завершено. Їх підозрюють у державній зраді та розграбуванні національних цінностей.

Про це повідомила пані генпрокурор Ірина Венедіктова 20 серпня у Facebook.

«Слідство у резонансній справі за підозрою двох парламентарів у держзраді і розграбуванні національних цінностей завершено. Відсьогодні матеріали провадження відкриті стороні захисту. Після їх ознайомлення з усім доказовим масивом, напрацьованим прокурорами і слідчими, справа піде до суду», - сказано в її дописі.

Матеріали кримінального провадження уже в п'ятницю, 20 серпня, буде відкрито народному депутатові Вікторові Медведчукові, який перебуває під домашнім арештом. Матеріали щодо Тараса Козака виділено в окреме провадження у зв’язку із його розшуком, хоча, за словами Ірини Венедіктової, основні слідчі дії стосовно нього також завершено.

«Двоє народних депутатів України підозрюються у причетності до тяжких злочинів. Народні обранці, що присягали на вірність Україні та зобов’язувались боронити її суверенітет та незалежність, обґрунтовано підозрюються у зраді Батьківщини та наданні допомоги агресору в один з найтяжчих часів нашої історії», - оголосила Венедіктова.

І зазначила, що в Офісі генпрокурора готові до звинувачень у переслідуванні опозиції, інформаційних атак і перешкоджання роботі.

Нагадаємо, раніше Апеляційний суд Києва залишив народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя»,  кума Путіна Віктора Медведчука під цілодобовим домашнім арештом щонайменше до 7 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: