Львівські хірурги завдяки тазовій кістці прооперували щелепу 58-річної самбірчанки

236285302_2353560094779449_7891371964031317761_n
Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова

Хірурги у Львові провели складну операцію на щелепі 58-річної пацієнтки із Самбора.

Спеціалісти зробили реконструкцію нижньої щелепи, ураженої двома пухлинами, використавши для цього частину тазової кістки.

Про це розповіли у пресслужбі Клінічої лікарні швидкої медичної допомоги Львова.

«До нашої лікарні звернулася жінка з Самбора для встановлення точного діагнозу після звичайного прийому у стоматолога. Тоді на рентгені випадково помітили небезпечні новоутвори нижньої щелепи. Наші медики провели всі необхідні обстеження, в тому числі й біопсію, й діагностували остеобластокластому розмірами 3,5 см справа та 8 см зліва. Це пухлиноподібне захворювання кістки, яке без лікування розростаєтьтся та переростає у злоякісний утвір з подальшим руйнуванням кістки», - йдеться в повідомленні.

Жінка не відчувала болю і навіть не підозрювала, що її щелепа може зламатися у будь-який момент. Важливо те, що утвори, які вражають щелепу з двох сторін, трапляються вкрай рідко.

Медики відділення щелепно-лицевої хірургії вирішили проводити лікування у декілька етапів. Спочатку розробили віртуальне 3-D–планування щелепи та віддрукували її стереолітографічну модель. А все для того, щоб зберегти правильні анатомічні розміри щелепи і точно прикріпити реконструктивні пластини. Адже навіть міліметр похибки міг би призвести до порушення функцій скронево-нижньощелепових суглобів.

Наступний етап – хірургічний. Видалили небезпечні новоутвори із збереженням кровоносних судин і нервів, що проходять в тілі нижньої щелепи та одночасно провели реконструювання нижньої щелепи. Кісткові дефекти замінили реконструктивною пластиною та анатомічно точними частинами з тазової кістки пацієнтки.

«Зараз жінка почувається добре та готується до виписки», - додали у пресслужбі лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: