Нова хвиля: епідеміологічна ситуація на Львівщині стрімко погіршується

IMG_1370

На Львівщині продовжує зростати кількість нових хворих на коронавірус та кількість госпіталізацій.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«За минулу добу в області виявили 70 нових хворих на коронавірус, що значно більше, ніж фіксували ще декілька тижнів тому. В стаціонарах перебувають 202 хворих. В реанімації –  21 людина, з них на апаратах ШВЛ – 10. На жаль, епідситуація погіршується. Про це свідчить кількість нових випадків, окрім того, збільшується кількість госпіталізацій. Ці показники найближчим часом не будуть зменшуватись, оскільки у вересні почнеться новий навчальний рік, а також люди повертаються з відпусток. Відтак, зросте активність населення, кількість контактів та захворюваність», – розповів Орест Чемерис.

Він нагадав, що кожна хвиля коронавірусу була значно важчою за попередню. Відтак медики прогнозують, що четверта хвиля буде найважчою.

«З досвіду, який ми вже маємо, кожна хвиля коронавірсу, а їх було три, була значно тяжчою за попередню. Тому чергова хвиля covid, може бути значно важчою. Якщо проаналізувати країни Європи, то ми бачимо що епідситуація погіршилась у всіх країнах Західної та Центральної Європи. Більшість країн вже вийшли з «зеленої зони» і лише країни, які межують з Україною, залишаються «зеленими». Але ми розуміємо, що захворюваність буде зростати і в Україні та, зокрема, Львівській області», – заявив директор департаменту.

Він наголосив, потужність нової хвилі covid залежатиме від того, наскільки люди будуть дотримуватися заходів безпеки.

Орест Чемерис вкотре нагадав, що вакцинація — це єдиний метод запобігти поширенню коронавірусу.

Водночас станом на сьогодні на Львівщині вакцинувались проти коронавірусу менше половина медичних працівників.

«Наразі в області щеплено проти коронавірусу трохи менше 50% медиків. Але ми спостерігаємо, що активність щодо вакцинації медичного персоналу зростає», – розповів Орест Чемерис.

Тим часом, у Національному Університеті «Львівська Політехніка» ще з 6 серпня почали вакцинувати студентів.

Як розповів розповів проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Львівської Політехніки Роман Корж, кожен охочий може попередньо записатися і прийти на вакцинацію до студентської поліклініки на вул. Бой-Желенського, 14.

 «У студмістечку університету проживає 7 тисяч осіб, загалом навчається у нас – близько 25 тисяч. Провакцинували – 400. Координацію цим процесом (запис тощо) здійснює орган студентського самоврядування. У студентській поліклініці вакцинують з 9 до 13 год. Наша мета – створити студентам комфортні умови, щоб в одному місці у визначений час вони могли отримати щеплення. Орієнтуємося на те, щоб кожного дня вакцинувати 100 – 120 осіб. Викладацький склад університету налічує 2600 осіб, з них половина — вже провакцинувалися. Викладачі також можуть отримати щеплення, як і студенти, у нашій поліклініці. Зараз також починаємо вакцинувати адміністративно-господарський персонал», - розповів проректор.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: