Президент нагородив двох львів’янок орденом княгині Ольги

51061390_2083069908651338_382308722782765056_n
Фото: відкриті джерела

До Дня Незалежності України 24 серпня президент Володимир Зеленський вручив низку державних нагород, у тому числі двом львів’янкам.

Урочисте нагородження відбулося під час відзначення 30-річчя Незалежності України у Києві, повідомляє zaxid.net.

Зокрема, орден княгині Ольги ІІ ступеня отримали завідувачка кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету Наталія Виноград та диригентка Оксана Линів.

Наталія Виноград – епідеміологиня родом з Хмельниччини, після закінчення медичного університету проживає у Львові. У 1990 році стала кандидаткою медичних наук, у 1996 – доценткою кафедри мікробіології і отримала науковий ступінь «доктор медичних наук».

У 2001 році стала завідувачкою кафедри епідеміології Львівського медичного університету і отримала звання професорки. У 2005 році була головною спеціалісткою з епідеміології Міністерства охорони здоров’я. З 2007 по 2009 рік очолювала кафедру мікробіології, епідеміології та інфекційного контролю Національного університету охорони здоров’я імені Платона Шупика. У червні 2021 року Наталія Виноград отримала відзнаку РНБО.

Оксана Линів – українська диригентка родом з Бродів Львівської області. Випускниця Львівського музучилища імені Станіслава Людкевича та Львівської державної музичної академії імені Миколи Лисенка. Перша жінка – головна диригентка Опери та філармонійного оркестру в Ґраці, засновниця та художня керівниця фестивалю LvivMozArt, засновниця та головна диригентка Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU. У 2021 році стала першою жінкою-диригенткою найпрестижнішого оперного фестивалю світу у Байройті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: