На Личакові створять зелену лінію, яка з’єднає район пішохідним зв'язком

greenlink_Lychakiv3
Фото: ЛМР

У межах Майстерні міста 2021 протягом 27-28 серпня мешканці Львова зможуть долучитися до тематичних воркшопів та створення парклету, який ознакує початок Зеленої лінії на Личакові.

Про це розповіли у пресслужбі мерії.

Green links|Зелені зв’язки – це концепція створення зелених зон, які виконуватимуть роль пішохідного транзиту, що поєднує в собі існуючі громадські простори, парки та сквери із пропонованими в єдину мережу. Така концепція спрямована на пошуки і покращення старих, часом занедбаних зелених просторів, а також на створення нових зелених зв’язків у місцях розривів загальної структури.

Автор проєкту Ольга Криворучко зазначає, що в рамках воркшопу планується виділити один зелений зв’язок з мережі можливих і детально його дослідити - пройти шлях майбутнього Green link’у і перевірити його на зручність, комфортність, неперервність. Також дослідять його потенціал та виділять загрози, оцінять ймовірність впровадження та кроки реалізації на найближчі роки.

Загалом проєкт Green link Lychakiv поділяється на декілька етапів, зокрема збір даних та дослідження думок мешканців. Згодом триває візуалізація концепції та дизайн елементів зеленого зв’язку, а кінцевим результатом стає ознакування місць-входів у даний зелений зв’язок з допомогою вуличних меблів з дерева, вказівників та озеленення. Останній етап і буде реалізований протягом двох днів Майстерні міста.

Вперше ідея Зеленого зв'язку була випробувана на воркшопі під час Майстерні міста 2017 року. Мешканці підтримали ініціативи та ділилися своїми пропозиціями і вже наступним кроком стала концепція СИХІВ Green link.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: