У Бориславі створили новий дитячий будинок сімейного типу

dostupnoe-zhile-ne-zakryvayut.r695x430

Відтепер в родині проживає десятеро дітей.

У місті Борислав на базі наявної прийомної сім’ї створили дитячий будинок сімейного типу. У родину влаштували на спільне проживання та виховання дитину, позбавлену батьківського піклування.

До цього сім'я виховувала 5 рідних дітей та 4 прийомних дитини, кажуть у службі у справах дітей.

Метою створення дитячого будинку сімейного типу є забезпечення належних умов для виховання в сімейному оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дитячий будинок сімейного типу - окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання від 5 до 10 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для їх розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання  дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування матеріальну та соціальну підтримку.

У пресслужбі ЛОДА також нагадують, що у Бориславі функціонує два дитячі будинки сімейного типу, у яких виховуються та проживають 11 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: