У Чорногорію припинили впускати мандрівників з України без тестів чи вакцинації

Chernogoria-03
Фото з відкритих джерел

Чорногорія, яка раніше вільно пускала на свою територію громадян низки країн без додаткових вимог, пов’язаних з Covid-19, з 24 серпня звузила перелік таких країн, залишивши в ньому лише країни-сусіди.

Про це пише «Діло» з посиланням на дані сайту уряду країни.

Таким чином громадяни України або іноземці, які перебували в Україні мінімум 15 днів до в’їзду в Чорногорію, тепер повинні будуть пред’явити на в’їзді один з визначених документів.

Що потрібно тепер:

  • або документ про повну вакцинацію;
  • або негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус, зроблений не раніше ніж за 72 години;
  • або позитивний результат ПЛР-тесту, зроблений не пізніше ніж за 14 днів і не раніше ніж за 180 днів;
  • або негативний результат експрес-тесту на коронавірус, зроблений не раніше ніж за 48 годин.

Аналогічні вимоги тепер знову введені стосовно країн Європейського союзу (крім Хорватії), Росії, Білорусі, Норвегії, Казахстану, Швейцарії, Молдови, США, Канади та Ізраїлю.

За відсутності одного зі згаданих документів особи, які в’їжджають, будуть зобов’язані самоізолюватися протягом 14 днів з відстеженням стану здоров’я людини, а також осіб, які проживають з нею, компетентною епідеміологічною службою.

Вільний в’їзд залишиться дозволений тільки для громадян сусідніх Хорватії, Боснії і Герцеговини, Сербії, Косово, Албанії, а також Північної Македонії або для осіб, які перебували в цих країнах мінімум 15 днів перед в’їздом в Чорногорію.

Водночас в’їзд до Північної Македонії з 1 вересня також перестане бути повністю вільним, в тому числі і для українців: потрібно буде показати на кордоні або документ про повну вакцинацію, або документ про одужання від Covid-19 протягом останніх 45 днів, або негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус, зроблений не раніше ніж за 72 години до в’їзду, або негативний результат експрес-тесту на антиген, зроблений не раніше ніж за 48 годин.

Відповідні обмеження уряд країни вирішив ввести ще 17 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: