У Києві поліція затримала чоловіка, який облив зеленкою Порошенка

_120231621_photo_2021-08-24_17-28-29-2

У Києві затримали 21-річного юнака, який під час урочистих заходів у центрі Києва 24 серпня облив зеленкою експрезидента України Петра Порошенка. 

У Києві затримали 21-річного юнака, який під час урочистих заходів у центрі Києва 24 серпня облив зеленкою експрезидента України Петра Порошенка.

У поліції Києва не зазначили імені постраждалого, але у соцмережах повідомили, що йдеться саме про п’ятого президента України..

«Зловмисником виявився уродженець Чернігівської області, 1999 року народження. Наразі з ним проводяться першочергові слідчі дії. За даним фактом слідчим Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до п’яти років обмеження волі», – сказано в повідомленні.

Як нагадує «Радіо Свобода», після інциденту Порошенко, який перед тим узяв участь у Марші захисників України – ході учасників АТО й ООС і добровольців, альтернативній до офіційного військового параду, – виступив перед своїми прихильниками і непрямо згадав про цей інцидент.

Звертаючись до Зеленського, він заявив: «Не намагайтеся нас зупинити вашою зеленою шмарклею! Нічого у вас не вийде». При цьому він теж повторив версію, що нападника, якого, за словами поліції, відвезли до Печерського відділку, «сховали в офісі президента».

«Володимире Олександровичу, не бійтеся Порошенка! Не бійтеся цих десятків тисяч людей, які зібралися тут, щоб святкувати День Незалежності. Ми вибороли це свято у 2014–15 роках. І ви не уявляєте, що було би з вами, якби ви зіткнулися з такими труднощами, як тоді зіткнулася наша країна… Ми всі за Україну. У нас немає політичних гасел. Ми святкуємо своє свято, бо ми дуже любимо Україну. Ми повернемо останній клаптик української землі, хоч на Донбасі, хоч в Криму. Ми знову мобілізуємо весь світ навколо України, і Україна перестане бути токсичною, і вібудеться історія успіху. І запам’ятайте – ніяка «зелень» нас не зупинить!» – наголосив Порошенко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: