«Укрзалізниця» уклала договір із Deutsche Bahn

уз8

«Укрзалізниця» і Deutsche Bahn Engineering&Consulting уклали договір щодо консалтингу у сфері пасажирських перевезень.

«Укрзалізниця» і Deutsche Bahn Engineering&Consulting уклали договір щодо консалтингу у сфері пасажирських перевезень. У разі успішної співпраці вже 2022 року німці можуть взяти в управління ці перевезення.

Про це повідомили у пресслужбі перевізника 24 серпня.

У повідомленні зазначається, що йдеться про налагодження планування та розвитку пасажирських залізничних перевезень, оптимізацію закупівель та оновлення рухомого складу. Німецька компанія допоможе Укрзалізниці відділити пасажирські перевезення від вантажних і забезпечити ефективне управління.

Консалтинг стане першим етапом співпраці, який втілять до кінця ще нинішнього, 2021 року. А у разі його успішного впровадження на другому етапі «Укрзалізниця» залучить команду менеджерів з Deutsche Bahn для безпосереднього управління пасажирськими перевезеннями вже у 2022 році.

За словами в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишіна, DB E&C має розробити дорожню карту для впровадження перевезень пасажирів у далекому та приміському сполученнях на найближчі 5 років та модель фінансування пасажирських перевезень.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков зазначив, що передача в управління пасажирських перевезень Укрзалізниці DB Consulting є першим системним кроком до повної трансформації залізничних перевезень в Україні.

«У цьому році держава вперше фінансує пасажирські перевезення Укрзалізниці. Маючи належне фінансування та спираючись на досвід німецької залізниці, ми розпочинаємо Велике будівництво на Укрзалізниці, яке торкнеться всієї інфраструктури, парку рухомого складу та сервісу. Ми прагнемо німецької якості на українському ринку залізничних перевезень», - заявив він.

Експерти DB E&C мають визначити обсяги перевезень та орієнтовну потребу УЗ у капітальних інвестиціях на оновлення рухомого складу для використання в моделі суспільно важливих перевезень (PSO).

Виконавець послуг також надасть оцінку перспективи закупівлі та виробництва пасажирського рухомого складу - регіональних електропоїздів, дизель-поїздів, вагонів для нічних поїздів - та можливості виробництва такого рухомого складу в рамках міжнародної кооперації за участю українського виробника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: