Верховна Рада підтримала законопроєкт про великий Державний Герб України

medium
Фото: Верховна Рада/Додаток до законопроєкту №5712

Верховна Рада України на позачерговій сесії парламенту 24 серпня прийняла за основу законопроєкт про великий Державний Герб України.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Так, на короткій позачерговій сесії 24 серпня у залі Ради зареєструвалися понад 270 народних депутатів. З них 257 проголосували за, 11 ㅡ проти, а також 4 утрималися.

Як зазначає hromadske, щоб остаточно схвалити великий Державний Герб, у другому читанні його має підтримати конституційна більшість — щонайменше 300 депутатів Верховної Ради.

Законопроєкт про великий Державний Герб на розгляд Верховної Ради 29 червня подав президент Володимир Зеленський. До того, у вересні торік Кабмін оголосив проведення конкурсу на найкращий ескіз Великого Державного герба. Автори найкращих трьох проєктів ескізів мали б отримати грошові премії. За перше місце — 100 тисяч грн, за друге й третє — 50 тисяч грн та 30 тисяч грн відповідно.

Уже в листопаді за результатами конкурсу обрали ескіз великого Державного Герба України. Тоді переміг художник Олексій Кохан ㅡ співавтор Малого герба. Мінкультури мало укласти з Олексієм Коханом угоду, за якою автор передасть авторські права на ескіз державі. Однак зрештою цей ескіз до законопроєкту Зеленського не потрапив.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: