Бойовий побратим розповів, як 6 років тому загинув герой, якого завтра поховають у Львові

240609785_4338312846245083_7891817754431242302_n

Завтра, 27 серпня, у Львові поховають бійця 80 окремої десантно-штурмової бригади Гудзика Дмитра Васильовича, який у 2015 році загинув у Донецькому аеропорту. 

Завтра, 27 серпня, у Львові поховають бійця 80-ої окремої десантно-штурмової бригади Гудзика Дмитра Васильовича, який у 2015 році загинув у Донецькому аеропорту.

Бойовий побратим Дмитра Віталій П'ясецький розповів, як 6 років тому чоловік загинув на летовищі.

«Це одні з останніх прижиттєвих фото Діми Гудзика. Який водієм МТЛБ, під вогнем з колосальним ризиком для життя, підвозив особовий склад, боєприпаси та евакуйовував поранених з ДАПу. Зокрема мене особисто вивозив Діма», – написав Віталій, додавши світлини.

Загинув він під час одного з проривів у новий термінал для висадки розрахунку зенітної установки ЗУ 23-2, яка мала прикривати евакуацію поранених після того, як ДАП підірвали. На жаль, через дуже щільний вогонь терористів та втрати техніки і людей екіпаж змушений був розвернутись, але на летовищі його підбили.

«Одні з останніх слів, які чули хлопці в ефірі належали Дімі. Спокійний голос, без крику: «Горю. Десантуватись не можу», – пригадує бойовий побратим.

На жаль, до своїх позицій недотягнули і від вибуху всі на борту загинули.

Хтось задасться питанням, чому так довго герой був похований як невідомий.

«Тіла були сильно обгорілі, крім того було кілька тверджень, що Діму наче б то бачили в полоні і він живий. Звісно, в таких умовах рідним важко прийняти смерть близької людини», – пояснив Віталій.

Завтра, о 9:00, відбудеться прощання за адресою: м.Львів, вулиця Стрийська, 88.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: