В Україні дозволили відключати боржників від комунальних послуг

Комунальні послуги
Фото з відкритих джерел.

Набули чинності зміни до законодавства, якими скасовано заборону обмежувати надання житлово-комунальних послуг населенню у випадку наявності заборгованості

, виключення складають регіони з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на час дії цього рівня та 30 днів після скасування.

Про це повідомляє Укрінформ.

Відповідні зміни були прийняті в законі «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

«На території регіонів України (областей, м. Києва, м. Севастополя), на яких установлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), на період дії «червоного» рівня епідемічної небезпеки та протягом 30 днів з дня його скасування забороняється припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі», - йдеться в документі.

У липні Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення приєднання до електричних мереж», який дасть змогу фактично в 2,5 раза скоротити строки приєднання до електромереж. 17 березня 2020 року Верховною Радою України ухвалено Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19)».

Законом визначається, що на період дії карантину або обмежувальних заходів та протягом 30 днів з дня його скасування забороняється: нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені) за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги, припинення надання житлово-комунальних послуг громадянам у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі, тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: