Біля ЛКП «Лев» облаштували перший в Україні сенсорний сад для собак

239596558_394227468786579_6395690048501674455_n
Фото: ЛМР.

Сьогодні, в рамках Майстерні міста 2021, облаштовують перший в Україні сенсорний сад для собак на тренувально-вигульному майданчику «ГуляйПоле», що біля ЛКП «Лев».

Про це повідомляє ЛМР.

Так, сенсорний сад стане у нагоді як собакам, які мають господарів, так і тваринам, які перебувають у ЛКП «Лев», чекаючи на власну сім’ю.

«В нас насправді більше навіть мешканців, які гуляють тут із собаками, аніж вихованців ЛКП «Лев». Хоча упродовж дня 50-60 собак з ЛКП вигулюють на цьому майданчику.

В Україні немає жодного такого саду, і всі міста чекають нашої реалізації, аби взяти цей досвід за основу. Свого часу ми побачили приклад такого саду в Англії, таке роблять й інші країни. В рамках Майстерні міста нам було виділено 30 тис. грн – це той мінімум, з допомогою якого нам вдалось облаштувати сад», - зазначила Оксана Кошак, радниця міського голови.

Так, за словами координаторки проєктів Dog-Friendly City Ольги Кирилович, на тренувально-вигульному майданчику висадили спеціальні лікарські рослини, що є корисними для тварин, зокрема м’яту, лаванду, чебрець, тую та ін.

«Сенсорний сад – це сад, рослини в якому підібрані таким чином, щоб позитивно впливати на самопочуття та психоемоційний стан. Його основна мета – активувати всі органи чуття: зір, нюх, слух, смак, дотики.

Сенсорний сад для собак надасть їм можливість займатись самолікуванням, як це передбачено самою природою. Спеціальні рослини сприятимуть подоланню стресу та забезпечуватимуть природну терапію проблем зі здоров’ям у чотирилапих. Для собак, що перебувають на ЛКП «Лев» у пошуках нової домівки, це особливо доречно. Потрапивши на підприємство з вулиці, майже всі вони мають потребу у зниженні тривожності та якомога швидшій соціалізації. Таких рослин є дуже багато і навесні ми будемо оновлювати всю цю посадку.

Терапією є як відвідування сенсорних садів, так і, власне, процес їх створення – садівництво», - зазначила координаторка проєктів Dog-Friendly City Ольга Кирилович.

«Це гарний майданчик із концептуальним ознакуванням. Тут можна спокійно гуляти із песиками, не хвилюватись, що вони вибіжуть, адже тут все огороджено. Нам потрібно облаштовувати більше таких просторів, адже воно того вартує», - зазначив мер.

Додамо, наступними етапами довершення сенсорного саду будуть облаштування різних покриттів (для тактильних відчуттів) та слухових тренажерів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: