На відновлення залізничного сполучення між польським містечком до Хирова потрібно понад 350 мільйонів гривень 

залізниця
ілюстративне фото

На Львівщині напрацювали дорожню карту з відновлення сполучення Хирів-Загуж та продовження колії до Нижанковичів і через прикордонне селище Мальховіце до Перемишля.

Фінансування, необхідне для реалізації проєкту, складає 367 мільйонів гривень.

Про це 27 серпня йшлося на українсько-польській коференції «Перспективи відродження лінії 102/108», повідомляють у пресслужбі Львівської облдержадміністрації.

Як зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, попередньо робоча група провела розрахунок вартості проєкту та  визначила , що для проведення робіт з відновлення  залізничного сполучення Загуж (Польща)-Хирів (Україна) необхідне фінансування у сумі 367 млн гривень.

ЛОДА звернення до Офісу Президента та Міністерства інфраструктури із обґрунтуванням важливості проєкту та потребою фінансування.

зі слів Юрія Бучка, відновлення залізничного міжнародного руху саме цією лінією дозволить замкнути так зване Бещадське кільце, сприятиме розвитку туризму у цих регіонах.

« Крім того, це збільшить транспортну транзитну спроможність з боку України, де з'явиться можливість європейською колією зустрічати польських туристів тут, у Хирові, Добромилі, Нижанковичах, а також продовжити маршрут далі до Самбора і Дрогобича та подальшого сполучення з українськими курортами у Трускавці, Моршині тощо. Дякую усім дотичним представникам до напрацювання дорожньої карти,  це важливий крок до відновлення залізничного сполучення та поглиблення євроінтеграції», - розповів він.

Нагадаємо, проєкт із відновлення залізничного сполучення на кордоні України та Польщі отримав ґрант від Міжнародного фонду «Відродження» на розробку дорожньої карти у сумі 300 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: