Нова хвиля коронавірусу на Львівщині вже розпочалася

likarni-lvova-696x464

На Львівщині продовжує зростати захворюваність на коронавірус.

Про це розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис під час брифінгу в п'ятницю, 27 серпня, передає кореспондент ІА Дивись.info.

При цьому, за його словами, зростає які кількість виявлених випадків так і госпіталізацій.

«Ситуація погіршується. Кількість пацієнтів зростає щодня. Станом на сьогодні 264 хворих є і лікарнях. Це на 62 пацієнти, ніж минуллї п’ятниці. З цих 264 хворих, 31 перебуває в реанімаційних відділеннях, 8 – на апаратах ШВЛ», - зазначив він.

Найбільш завантаженими є обласна інфекційна лікарня, де перебуває 70 пацієнтів, і Центрі легеневого здоров’я- 59, Лікарня швидкої допомоги – 83 пацієнти.

Як і раніше, пацієнти, що потрапляють у лікарні, здебільшого середнього та старшого віку, та не мають супутніх патологій.

«Є значна кількість пацієнтів, які перебувають у групі ризику. Це захворювання, про які ми неодноразово говорили, перш за все – цукровий діабет та серцево судинні захворювання»,- нагадав Орест Чемерис.

Він додав, що чергової хвилі оминути не вдасться, бо вона, фактично ,уже розпочалася.

«Під час відносного спокою та позитивної тенденції ми почали забувати про коронавірус. Але він повертається і чергової хвилі нам не оминути. Чергова хвиля вже розпочалася. І як ми її переживемо, в більшій мірі, залежить від нас. Вакцинація – це відчутна перевага, якої у нас не було під час попередньої хвилі. Не варто зволікати. Я закликаю пам’ятати, що кожна хвиля Covid, яку ми пережили, була важчою за попередню. Ми прогнозуємо, що під час цієї хвилі хворих може бути значно більше. Тому роблю акцент на вакцинації, вона нас оберігає і, в разі інфікування, запобігає важкому перебігу захворювання», – наголошує Орест Чемерис.

За даними ЛОДА, за вчорашню добу на Львівщині провакцинували 9779 осіб, з них 2360 мешканців області  отримали щеплення в 12-ти центрах вакцинації. Всього у центрах вакцинації області щеплення від коронавірусу отримали 110 043 особи.

Загалом на Львівщині станом на сьогодні уже провакцинували 531 230 осіб (208 231 – другою дозою) :вакциною  «Covieshield»  – 38 403 особи, «Astra Zeneca» - 86 524, «Coronavac» - 154 245, «Pfizer» - 159 137, «Moderna» - 92 921 особа.

Водночас, окрім вакцинації, у ЛОДА закликають не забувати правила дотримання карантину.

Орест Чемерис стверджує, що мешканці почали нехтувати масками, особливо на масових заходах.

«Враховуючи те, що ми входимо в осінній період, за кілька днів починається навчальний процес. Правила карантину станом на сьогодні досі діють. Тому масковий режим, про який ми уже дещо забули, особливо в місцях масового скупчення людей повинен бути, маска є обов’язковим нашим атрибутом. Пам’ятаймо, що необхідним є дотримання соціальної дистанції. Гігієна рук - також важливий захід. Коронавірусна хвороба повертається. Проте вакцинація дозволяє перенести захворювання у легшій формі», - розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: