Пенсіонери старші 75 років отримають доплати

пенсії
Фото (ілюстративне). З відкритих джерел

Для них буде встановлено мінімальний розмір пенсії на рівні 2500 грн.

З 1 жовтня нинішнього року пенсіонери у віці від 75 до 80 років отримуватимуть додаткові виплати в розмірі 400 грн.

Про це пише НВ.

Більше восени не планується ніяких підвищень пенсії. Наступні пройдуть на початку зими — з 1 грудня:

  • у зв'язку з ростом мінімальної зарплати (з 6 тис. до 6,5 тис. гривень), зросте і мінімальна пенсія для пенсіонерів у віці від 65 років зі стажем 35 років для чоловіків і 30 років для жінок. Нова сума виплати складе 2600 грн.
  • для всіх категорій пенсіонерів буде підвищено рівень мінімальної пенсії на 4,34% (з 1854 до 1934 грн) в зв'язку з ростом прожиткового мінімуму. Розмір доплат і надбавок також зросте.

Пенсійний Фонд і Міністерство соцполітики повідомили, що восени не проводитимуть повторну індексацію виплат для населення. Індексацію пенсій провели в березні і в липні 2021 року. Тоді підвищення пенсії в розмірі 11% (від 100 грн і більше) отримали 8,9 млн пенсіонерів.

Також восени не зміниться порядок виплати пенсій. Пенсіонерів не будуть примусово переводити на обслуговування в банках.

За власним рішенням людина буде обирати, отримувати виплати через банк, поштою або адресно додому. Кабінет Міністрів підписав постанову, згідно з якою актуальний спосіб отримання пенсії та виплату збережеться до 2023 року.

Підвищення пенсії продовжаться в 2022 році. Як повідомила міністерка соцполітики Марина Лазебна, багатьом пенсіонерам підвищать виплати, в деяких випадках сума надбавки становитиме до 40%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: