Ремонт вул. Франка у Винниках завершать до кінця цього року

dsc3566-bca85524
фото: Олександр Мазуренко

Ремонт цієї дороги розпочали минулого року на замовлення ще Винниківської міської ради.

Позаяк у проєкті не врахували прокладання водопровідної мережі і мешканці бідкаються на погану якість питної води, мер Львова дав доручення пропрацювати варіанти прокладання водопроводу.

Про це повідомляє ЛМР.

«Ремонт вул. І. Франка – це перехідний об’єкт. Роботи розпочали роботи на замовлення Винниківської міської ради. Вони були замовниками робіт і замовником проєкту. Отож, роботи розпочали минулого року і на сьогодні вони не завершені. Є частково тротуари, покладені бордюри, але у зв’язку з тим, що немає основи і не покладений асфальт, тротуар почав руйнуватися.

Тому потрібно зберегти те, що вже зроблено, і ремонт дороги цього року завершити. Підрядна організація відновила роботи, зокрема зараз встановлюють лотки водовідведення. Каналізаційна мережа тут вже зроблена. Основне, щоб була зроблена основа і покладено асфальтне покриття, щоб міг їздити транспорт. Зараз тут курсує автобус №5а. На час виконання робіт думаємо можливо змінимо його маршрут, адже дорога зараз не придатна для перевезення пасажирів.

Тому роботи в активній фазі підрядник працює, і до кінця року плануємо завершити ремонт. Єдине – щоб були сприятливі погодні умови», - розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

За інформацією департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, ремонт вул. І. Франка проводить ТДВ «ШРБУ №65». Кошторисна вартість об’єкта – 25,9 млн грн, зокрема будівельних робіт 21,1 млн грн. Договір підряду укладено з ТДВ «Шляхове ремонтно-будівельне управління №65 на суму 23,4 млн грн.

Вартість понесених витрат по об’єкту у 2020 році становить 8,1 млн грн. Підрядник подав акти виконаних робіт на суму 2.3 млн грн. Станом на сьогодні вони не оплачені.

З 20 серпня 2021 р ТДВ «ШРБУ №65» відновило роботи на об’єкті.

Довжина проектованої ділянки – 1984 м3.

Ширина проїзної частини – 5.0-8.0 м.

Ширина тротуару – 1,5 м.

Площа дорожнього покриття – 12,2 тис м2.

Площа тротуарів – 1,2 м2.

«Минулий рік був роком виборів. І Винниківська міська рада, щоб сподобатись мешканцям, почала дуже масштабні роботи, але вони не були підкріплені грошима. Вибори закінчились, а залишились, фактично, напрямки, де почали щось робити, і нічого не зроблено. Враховуючи те, що на сьогодні Винники і Львів – це єдина родина, нам потрібно знаходити нестандартні варіанти, як це все пришвидшити і таки закінчити роботи.

Тому однозначно – по вул. Івана Франка треба зробити все можливе, щоб до кінця року дорога була нормальною, бо там ще є питання водопостачання. Коли робили проєкт, каналізацію запланували, а водогін – ні. Це абсурд для мене. Також є вулиця Ломоносова, її треба привести до пуття. Є й питання водопостачання – там треба прокласти водогін на 100 м. Це той об’єм, який у першу чергу треба зробити, бо люди страждають щодня», - наголосив мер Львова Андрій Садовий.

Станом на сьогодні за виконані роботи з ремонту доріг у Винниках є заборгованість у сумі 171,1 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: