Освітяни вшанували в Нагуєвичах пам’ять Івана Франка

_1630230321_612x321_3_0
Фото: ЛОДА

Працівники департаменту освіти та науки Львівської ОДА всім колективом вшанували пам’ять Івана Франка на його малій Батьківщині.

У Нагуєвичах, в межах відзначення 165-ої річниці із дня народження видатного українця, відбувся V Етно-фест в садибі Франка, повідомляють у ЛОДА.

На території Державного історико-культурного заповідника "Нагуєвичі"- розмістили понад 70 різноманітних локацій, серед яких гончарство, ковальство, петриківський розпис, майстер-класи, інтерактивні шоу, історичні реконструкції, театралізовані екскурсії та квести.

Представники департаменту поклали квіти до пам’ятника Каменяреві та відвідали експозицію Літературно-меморіального музею заповідника «Нагуєвичі».

«Українці щасливі вже тим, що мають серед своїх світочів таких людей як Іван Франко. Нам треба рівнятись на таких велетнів, аби розуміти хто ми і куди далі йти. Цей рік особливий тим, що Львівщина святкує багато ювілеїв своїх великих уродженців, серед яких Петро Яцик, Іван Франко, Іван Верхратський, Юліан Дзерович та інші. Кожен із них чимало доклався до становлення нації та відновлення Незалежності Держави, нам залишається лише йти їхнім шляхом і нашаровувати ті всі надбання, які вони зробили для України», - зазначив директор департаменту освіти і науки Олег Паска.

Відзначення 165-ої річниці від дня народження Івана Франка у Нагуєвичах заплановано впродовж двох днів.  Серед іншого також просто неба показали драму «Мойсей» від колективу Львівського академічного обласного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: