На Сихові збудують житлово-громадський комплекс

15.-Soniashnykova-32-PP-Kort-servis-10-e1630149363887

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво житлово-громадського комплексу.

Зокрема, минулої суботи, виконком видав ПП «Корт-сервіс» містобудівні умови та обмеження на будівництво житлово-громадського комплексу з багаторівневим паркінгом та трансформаторною підстанцією на вул. Соняшниковій, 32 у м. Львові зі знесенням існуючих споруд (дві черги).

Як пояснив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, забудовник має намір спорудити близько 11 тисяч м. кв. житла, а під офіси віддати орієнтовно 4 тисячі м. кв. Житлова частина комплексу розрахована на 226 квартир, у підземному паркінгу облаштують 321 паркомісце.

При цьому у мерії зауважили, що територія потребує дитячого садка та поліклініки.

«Ми пропонуємо прописати у меморандумі з забудовником, що 240 м кв підуть під амбулаторію сімейної медицини, ще близько 400 м кв – під садок чи центр дитячого дозвілля», – завив заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач.

Міський голова Львова Андрій Садовий запропонував провести архітектурний конкурс, аби обрати найкращий проєкт будівництва, а також проаналізувати містобудівний розрахунок і визначити площі під дитсадок та амбулаторію згідно  із Державними будівельними нормами.

Відтак, містобудівні умови видали із зауваженнями: щодо необхідності проведення архітектурного конкурсу на будівництво, облаштування садочку, амбулаторії, а також забезпечення належної кількості паркомісць.

Площа земельної ділянки становить 0,8289 га. Вона призначена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Функціональне призначення земельної ділянки – зона Ж-5 – зона змішаної малоповерхової та багатоповерхової житлової забудови та Г-2 – торгово-ділові зони місцевого значення.

Майбутній комплекс буде каскадного типу. Зокрема планується будівництво 16-та, 9-ти та 7-ми поверхових будівель.

Згідно з рішенням виконкому, максимальний відсоток забудови ділянки становить - 35%. Гранична висота забудови визначена на рівні 52 м.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: