Над криголамом «James Clark Ross» замайорів український прапор

240730412_1727902720752931_7999286564034922901_n
Фото: НАНЦ.

Над флагманом українського наукового-дослідного флоту – колишнім британським криголамом «James Clark Ross» – піднято синьо-жовтий прапор.

Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

Ця визначна подія відбулася сьогодні, 30 серпня 2021 року, в порту міста Фредеріксгавн (Данія), де наразі перебуває судно.

Український стяг здійняв директор Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий спільно з британським капітаном Саймоном Веллесом та українським капітаном Олегом Новосильним. Також над криголамом піднято вимпел НАНЦ.

Тепер, після переоформлення низки документів на нового власника – Україну, науково-дослідне судно зможе вирушити до Одеси.

«Неймовірно пишаємося, що над легендарним британським криголамом віднині майорить наш державний прапор. Вперше за роки незалежності український науковий флот поповнюється новим судном. Вірю, що з цього починається повернення української науки до Світового океану», – зазначив Євген Дикий.

«НАНЦ щиро вдячний Посольству України в Данії за сприяння та швидку видачу Свідоцтва про право плавання під державним прапором України», — написали у центрі.

З 21 до 29 серпня кожен охочий міг запропонувати свій варіант майбутньої назви українського судна. Про обрані варіанти ми повідомлять пізніше.

Нагадаємо, що 19 серпня 2021 року НАНЦ та установа «Дослідження та інновації» Великої Британії підписали акт про купівлю Україною криголаму «Джеймс Кларк Росс».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: