У мерії розповіли, як працюватимуть львівські школи з 1 вересня

shkola-696x462

Львівські школи з 1 вересня працюватимуть у звичному режимі,  а рішення щодо запровадження змішаної форми навчання прийматиме кожна школа окремо.

Львівські школи з 1 вересня працюватимуть у звичному режимі,  а рішення щодо запровадження змішаної форми навчання ухвалюватиме кожна школа окремо.

Про це під час брифінгу розповіла начальниця управління освіти міськради Львова Зоряна Довганик.

«З 1 вересня школи Львова починають працювати наживо, оскільки ми зараз перебуваємо у зеленій карантинній зоні. Учні усіх класів будуть вчитися наживо, але у деяких школах передбачено змішану форму навчання, і учні старших класів будуть один чи кілька днів вчитись дистанційно. Відповідне рішення кожен заклад освіти приймає самостійно. Повністю на дистанційне навчання класи/школи будуть переведені у випадку, коли 50% учнів класу/школи будуть перебувати на самоізоляції. Також такий варіант, якщо Львів перейде із зеленої карантинної зони. Якщо Львів опиниться у «червоній зоні», то освіта буде дистанційною. Окрім садочків та початкової школи»,- розповіла Зоряна Довганик.

Вона додала, що всі протиепідемічні правила безпеки, які діяли у наших школах минулого року, зберігаються і цьогоріч.

«Йдеться про різний час початку уроків, відкриті усі входи до шкіл, масковий режим на перервах, тощо. Всі наші школи є забезпечені засобами дезінфекції. Минулого та цього року ми передбачали кошти для кожного навчального закладу на відповідні закупівлі», – розповіла Зоряна Довганик.

За її словами, як і минулого року, у школах Львова й надалі не будуть проводити «лінійок», а перший навчальний день проводитимуть максимально цікаво для школярів.

«Впродовж декількох останніх років у Львові не проводяться так звані «лінійки». Цього року ми особливо наголосили керівникам закладів освіти, щоб вони розвели усіх учнів у часі і просторі, щоб не було великого скупчення людей. Як правило, 1 вересня будуть проводитись зустрічі вчителів з першокласниками, різноманітні майстер-класи, екскурсії», - розповіла начальниця управління.

За інформацією мерії, цьогоріч у перший клас йде 8816 учнів.

«Ця цифра є дещо більшою, ніж у минулому році, адже до нас приєднались школи міської територіальної громади. Але якщо порівнювати кількість дітей виключно по львівських школах, то цього року першачків є на 100 менше, ніж торік», – розповіла Зоряна Довганик.

Наразі в управлінні освіти не можуть сказати, скільки вчителів у Львові вже провакциновано.

«Думаю в середині вересня ми матимемо інформацію, бо вчителі принесуть до закладів освіти свої паспорти вакцинації. Наразі ми сприяємо, щоб всі охочі могли пройти вакцинацію», - розповіла Зоряна Довганик.

Крім цього, з 1 вересня розпочинається реєстрація до дитячих садочків Львівської міської територіальної громади тих дітей, які народились в період з 01.09.2019 по 01.09.2020 року.

«Кількість місць, яка буде у кожній групі кожного садочку, будуть визначені з 1 січня 2022 року, і тоді батьки будуть орієнтуватись, чи зможуть їх діти потрапити у той чи інший садок. Якщо за пріоритетом вони не потраплять у якийсь садочок, то зможуть відповідно відкоригувати свої заявки», – розповіла начальниця управління.

Здійснити реєстрацію можна за адресою тут.

Ознайомитися із положенням та правилами зарахування дітей до ЗДО можна за посиланням тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: