Україна отримала «золото» та «срібло» Паралімпіади після оскарження результатів

social_552001
Максим Коваль. Фото: Getty Images

Збірна України здобула золоту та срібні нагороди на Паралімпійських Іграх у Токіо після протесту за підсумками змагань у штовханні ядра.

Про це пише «Суспільне».

Максим Коваль здобув «срібло», а Олександр Яровий - «бронзу» у секторі з штовхання ядра. Паралімпійським чемпіоном Токіо став малазієць Мухаммад Зіяд Золкефлі. Проте згодом результат у цій дисципліні було переглянуто. І медалі найвищих гатунків здобули саме українці.

Малазійське видання Astro Arena повідомило, що від представників України були подані протести щодо результату Зіяда. Українці звернули увагу організаторів змагань на те, що малазієць та ще два легкоатлети прибули із запізненням у кімнату очікування перед початком змагань.

У підсумку результати Зіяда, а також ще двох легкоатлетів - еквадорця Хорді Патрісіо Конго Вілалби та австралійця Тодда Ходжетса були анульовані. У протоколі їм зарахували DNS (не стартували).

У фінальному протоколі фіналі із штовхання ядра було зараховано результати п'ятьох спортсменів. Два з них - українці Коваль та Яровий - відповідно здобули «золото» та «срібло» Паралімпіади-2020. А Коваль ще й став володарем світого паралімпійського рекорду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: