У МЗС розповіли, куди можна поїхати з ПЛР-тестом та вакцинацією від коронавірусу

авіапер
Ілюстративне фото

Станом на 31 серпня для українців відкрито багато цікавих туристичних напрямків, зокрема в Європі.

У Міністерстві закордонних справ України розповіли, куди можна подорожувати з ПЛР-тестом та сертифікатом про вакцинацію проти коронавірусу.

Загалом йдеться про 35 країн.

Так, за даними відомства, станом на 31 серпня для українців з ПЛР-тестом або проходженням вакцинації відкриті 30 країн: Австрія, Бельгія, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Велика Британія, Греція, Данія, Ірландія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Північна Македонія, Португалія, Румунія, Сербія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чорногорія, Швейцарія, Швеція.

Без ПЛР-тесту та щеплення можна поїхати до Албанії, Естонії та Іспанії. З повним курсом вакцинації – до Ісландії та Чехії.

У МЗС зазначають, що правила в’їзду постійно змінюються.

Окрім того, деталі в’їзду до кожної окремої країни можуть відрізнятися. Щеплення якими вакцинами визнається, чи потрібно проходити карантин або робити додатковий ПЛР-тест по прибутті, чи однакові правила при перетині кордону автотранспортом та подорожі літаком – ці та багато інших нюансів є дуже важливими і можуть варіюватися від країни до країни.

Щоб уникнути неприємних ситуацій на кордоні, у МЗС рекомендують перевіряти актуальний режим в’їзду та транзиту на інтерактивній онлайн-мапі відомства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: