Українським студентам підвищать стипендії

audpersh
Ілюстративна світлина. Джерело: "Львівська політехніка"

Кабінет Міністрів на засіданні схвалив підвищення стипендій в установах професійної освіти в 2,5 рази, а в установах професійного перед вищим і вищої освіти — в 1,5 раза.

Про це під час засідання уряду 1 версня заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пише Finance.ua.

«Сьогодні маєм рішення щодо стипендій — уряд запровадить зміни до розмірів стипендіального забезпечення учнів закладів професійної освіти, студентів закладів фахової, передвищої та вищої освіти. Це означає, що стипендії для студентів будуть збільшені», — сказав Шмигаль.

За його словами, у закладах профтехосвіти стипендії збільшуються у 2,5 рази, а студенти вишів отримають підвищення щонайменше у 1,5 рази.

Прем'єр додав, що останнє підвищення розмірів академічних стипендій відбувалось у листопаді 2017 року, тому, за його словами, «назріла нагальна необхідність підвищення соціального захисту учнівської та студентської молоді».

Як зазначає видання, нині студенти денної форми навчання вищих навчальних закладів, академій, університетів і інститутів по спеціалізації бакалавр, магістр і аспірант щомісяця отримують 1300 грн. Особам, які отримують підвищену стипендію, в 2021 році передбачено нарахування — 1600 грн.

Водночас студенти коледжів і технікумів денної форми навчання отримують щомісячну допомогу в розмірі 980 грн. Підвищена стипендія становить 1250 грн;
студенти профтехучилищ щомісяця отримують 490 грн. Підвищеної стипендії для даних навчальних закладів не передбачено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: