Які вакцини від коронавірусу найчастіше обирають на Львівщині

Cтаном на сьогодні на Львівщині провакцинували вже 565 391 особу, найбільша кількість осіб отримала щеплення вакцинами «Pfizer» та «Coronavac».

Cтаном на сьогодні на Львівщині провакцинували вже 565 391 особу (232 529 – другою дозою), найбільша кількість осіб отримала щеплення вакцинами «Pfizer» та «Coronavac», зокрема: «Pfizer» - 169 750, «Coronavac» - 158 958, а також «Moderna» - 108 704 особи, «Astra Zeneca» - 89 576, «Covieshield»   – 38 403 особи.

Про це повідомляє ЛОДА.

Як розповіла Наталія Іванченко, керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ, експертка департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА з епідеміології та вакцинопрофілактики, «Pfizer» - відомий бренд, тому велика кількість людей обирають вакцину цієї компанії, також на думку мешканців області вплинуло і те, що деякі країни не визнають окремі вакцини, в той час, як «Pfizer» і «Moderna» визнані у всьому світі.

«Ці вакцини – це ноу-хау, високі технології, модерновані РНК-вакцини, яких раніше ми не використовували і з такими не стикалися.

Щодо «Coronavac», то багато людей довіряють традиційному способу вироблення вакцини, така вакцина є інактивованою. Аналогічні вакцини використовуємо від дифтерії, правця тощо. Тому, хто має сумніви щодо нових технологій, обирають традиційну вакцину. «Pfizer» - це, свого роду, генетичний код вірусу, який вводять в організм людини, у відповідь на що організм виробляє речовину, подібну до коронавірусу. Після чого сам організм у відповідь на цю речовину синтезує антитіла захисту.

Щодо вакцини «Astra Zeneca», то вона виявилася більш реактогенною, що також могло вплинути на вибір мешканців області. В той час як найлегше переноситься «Coronavac», - зазначила Наталія Іванченко.

За вчора, 31 серпня, у в області провакцинували 8863 особи, з них 1978 - у центрах вакцинації, а саме: ТРЦ "Форум Львів" - 225; ЛКП "Культурно-освітній центр імені Олександра Довженка" - 255; ТРК "Victoria Gardens" - 52;   м. Дрогобич - 366; м.Трускавець - 132; м.Стрий - 366; м.Червоноград - 173; м.Новояворівськ - 141; м.Жовква - 54; м.Новий Розділ - 63; м.Самбір - 151.

Всього у центрах вакцинації області щеплення від коронавірусу отримали 122 149 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: