Про що говоритимуть на форумі місцевого розвитку у Трускавці

633ec90b9287808d890bdbb5bb3ccbd8

5-й Форум місцевого розвитку розпочався у Трускавці.

На форум прибули перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський,  народні депутати України, іноземні делегації, представники місцевих рад з різних регіонів України. Міжнародні партнери, іноземні гості з Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини ділитимуться досвідом проведення реформ та втілення ефективних управлінських практик у державах Центрально-Східної Європи, передає кореспондент ІА Дивись.info.

«Високий рівень представництва — свідчення актуальності проблем, які винесені на наше з вами обговорення, а також запорука того, що на нас чекають конструктивні, плідні дискусії, обмін досвідом задля вироблення дорожньої карти нашого спільного руху вперед. Очікую від нашої роботи конкретного результату, визначення основних цілей та точок координації зусиль місцевих й центральних органів влади, бізнесу та неурядових організацій для забезпечення ефективної роботи місцевого самоврядування і сталого розвитку громад», - розповіла голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Сьогодні на форумі відбудуться дискусії щодо можливостей та викликів, які постають перед Україною у процесі впровадження програми дій Європейської Комісії «Європейський зелений курс». Учасники форуму місцевого розвитку також підсумують конкретні результати, яких вдалося досягти громадам в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна», обговорять перспективи впровадження цифрових стратегій та рішень для громад.

Особливим пунктом програми цьогорічного заходу стане панельна дискусія «Перспективи розвитку вугільних територій», під час якої учасники обміняються думками та рішеннями щодо стратегій трансформації вугільних шахт.

Окремі дискусії форуму будуть відведені для обговорення шляхів залучення фінансових ресурсів для розвитку територій, охорони довкілля та безпеки.

«Сильні та самодостатні громади, забезпечення високих стандартів якості життя людей, вмотивовані керівники на місцях – важливе завдання на шляху утвердження демократичних і європейських цінностей в Україні. Для мене, як і для всіх представників Львівщини, наша зустріч — це також унікальна нагода в широкому колі професіоналів та експертів проговорити процеси, які ми спостерігаємо в Україні, представити наші досягнення і досвід, звернути увагу і зрозуміти наші помилки», - додала Ірина Гримак.

За словами організаторів, Форум місцевого розвитку — це платформа для комунікації між експертами та практиками. Цей захід щороку гуртує велику кількість зацікавлених осіб. Це унікальна нагода отримати максимум корисної інформації та знань, які сконцентровані одночасно в одному місці й доступні для всіх.

Форум, який триватиме 2 дні, традиційно організовують Львівська обласна рада та Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон-Карпати-Україна».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: