У львівській лікарні помер новонароджений: батьки звинувачують лікарів

немовля

У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит» через два тижні після народження помер хлопчик.

Батьки називають смерть немовляти загадковою та звинувачують лікарів у халатності.

Про це повідомляє Діло.

У сім’ї Ірини та Володимира Мальшевських це друга дитина.  У четвер, 12 серпня, 25-річна Ірина в Львівському обласному клінічному перинатальному центрі народила хлопчика. За словами батька, дитина була здорова, але 16 серпня стан здоров’я різко погіршився.

«Коли дитина народилась все було добре, але на 4 день сина забрали у реанімацію. Коли медсестра приходила до дитини, руки були брудні, без рукавиць, від неї було чути перегаром. Дитині ставало гірше. Найсильніші ліки не допомагали, тому забрали в «Охматдит». У сина з кишечника йшла кров. В «Охматдиті» дитина був в критичному стані два дні, робили аналізи. Знайшли також воду в голові у дитини. Через 2-3 дні зробили повторні дослідження. Стан стабілізувався. Потім дитині суттєво покращало, він вже сам їв суміш. І раптом у п’ятницю, 27 серпня, зранку дитині ніби стало зле, але подзвонили аж ввечері. Сказали, що він у критичному стані. Потім зателефонували і сказали, що помер. Перед смертю дитині дали ще одні сильні антибіотики, але до ранку хлопчика не стало. За офіційною версією, дитина захлиснулась. Чому так сталось і чому медики не слідкували за диханням маляти ми не знаємо. У поліцію ми звертались, думаємо, що це програшний варіант і нічого це не дасть. Бог їм суддя. У лікарні навіть довколишні умови для немовляти були жахливі, в таких умовах хіба овочі можна тримати, а не дітей», – розповідає Володимир Мальшевський.

В обох медзакладах на запитання журналістів відповідати не хочуть, кажуть, що це лікарська таємниця, а їх медики діяли згідно протоколів.

«Все було зроблено по протоколу, за показами була проведена операція. 17 серпня дитина була виписана», – каже заступник директора з медичної частини Львівського перинатального центру Олександр Сімкін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: