Коронавірус наступає: на Львівщині кількість хворих збільшується щодня

IMG_3326

Ситуацію щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію в області можна характеризувати як нестійку. Є всі передумови для подальшого погіршення.

Про це під час брифінгу розповів регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції на Львівщині Олег Когут.

«З дня на день кількість лабораторно підтверджених випадків зростає. Для прикладу: 30 серпня зафіксували 51 випадок, вже 1 вересня – 183, на вчорашній день – 213. Кожного дня ситуація ускладнюється, особливо враховуючи непоодинокі випадки штаму «Дельта», який викликає серйозні ускладнення і важкий перебіг захворювання», – розповів Олег Когут.

Він додав, що загалом на Львівщині від початку пандемії зафіксували 140251 випадок захворювання.

Як запевнив Олег Когут, вакцини в області є у достатній кількості.

«Тільки цього тижня ми отримали 115 тисяч доз вакцини Astra Zeneca та понад 11 тис ячдоз – Pfizer. В області наявні близько 40 тисяч доз вакцини Moderna, але вона використовується наразі тільтки для другої дози. Загалом маємо біля 180 тисяч доз Astra Zeneca та  190 тисяч доз – Coronavac. Щотижня отримуємо вакцину Pfizer», - розповів Олег Когут.

Він додав, що в області триває розгортання центрів вакцинації.

«Їх в області є 25. Цього тижня працює 18 центрів. Новий центр запрацює з понеділка у Палаці залізничників – за домовленістю із Львівською залізницею. Цей центр працюватиме з 15.00 до 19.00 год, він має зручне місце розташування, поряд залізничні вокзали, хороше сполучення громадським транспортом. Пріоритет на початку надається працівникам залізниці, але вакцинуватися тут можуть всі охочі», – розповів Олег Когут.

За вчорашню добу на Львівщині провакцинували 10085 осіб, з них 2133 мешканці області  отримали щеплення в 11-ти центрах вакцинації. Всього у центрах вакцинації області щеплення від коронавірусу отримали 126175 осіб.  Загалом на Львівщині станом на сьогодні провакцинували 582471 особу (244876 – другою дозою): вакциною «Covieshield»  – 38403 особи, «Astra Zeneca» – 90116, «Coronavac» – 161163, «Pfizer» – 177050, «Moderna» – 115739 осіб.

За словами Олега Когута, за умови свідомого ставлення до вакцинації, на Львівщині вдасться досягнути популяційного імунітету – 70% охоплення вакцинацією.

«На жаль, зараз ця цифра не є великою. Загалом, першою дозою вакциновано 15% населення, нам ще далеко до популяційного імунітету. Щоденно проводиться 8-10 тисяч вакцинацій. Будемо нарощувати обсяги, але для цього потрібно, щоби люди зголошувалися», – пояснив координатор вакцинації.

Тим часом, на Львівщині уже вакцинують дітей.

«Наразі це не є масова вакцинація. На сьогодні дозволена вакцинація дітей віком від 12 років, поки що тільки вакциною Pfizer. Також є певні вимоги до вакцинації таких дітей. Згідно з рекомендаціями МОЗ, діти від 12 років вакцинуються, якщо у них є хронічні захворювання, або якщо вони виїжджають за кордон на навчання чи змагання. Зараз на Львівщині вакциновано близько 40 дітей», – розповів Олег Когут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: