У ГУР показали унікальні кадри роботи в аеропорту Кабула

Spetspryznachentsi-GUR-MOU-pid-chas-evakuatsiyi-gromadyan-z-Afganistanu-1

Головне управління розвідки Міністерства оборони України показало унікальні кадри роботи в аеропорту Кабула під час евакуації громадян з Афганістану.

Про це інформує Мілітарний.

Незважаючи на те, що Україна не мала свого миротворчого контингенту в Афганістані нам вдалося досягнути приголомшеного результату — Україна посіла 8 місце за кількістю евакуйованих осіб серед Європейських країн — евакуйовано понад 700 осіб, повідомили у пресслужбі ГУР Міноборони.

Серед евакуйованих були громадяни України та громадяни інших держав, в тому числі представники ООН, члени правозахисних організацій, співробітники засобів масової інформації, а також люди, що співпрацювали із коаліційним контингентом.

Для того, щоб знайти та безпечно забрати людей з евакуаційного списку спецпризначенці ГУР пішки виходили за межі захищеного периметра аеропорту Кабула.

«На таке ризиковане рішення не наважувалися жодна з інших евакуаційних місій, бо зона за територією аеропорту вже знаходилася під контролем бойовиків «Талібану». Проте саме такий підхід дозволив в стислий період знайти та забрати максимально можливу кількість людей узгоджених на евакуацію», – йдеться у повідомленні Головного управління розвідки.

Після теракту у аеропорту Кабула його летовище покинув останні канадський евакуаційний рейс і офіційні представники Канади заявили, що готові прийняти біженців з Афганістану якщо ті зможуть самостійно дістатися третіх країн.

Оскільки в аеропорту перебував наш літак, що прибув зі спецпризначенцями ГУР МОУ, Канада звернулась до України з проханням евакуювати перекладачів, яких згодом заберуть з Києва.

Наші спецпризначенці знали номерні знаки двох мікроавтобусів, у яких знаходились перекладачі, та які не могли безпечно дістатися до аеропорту. Вийшовши у місто пішки, ГУРівці знайшли ці автівки та доставили їх у аеропорт неушкодженими.

Перекладачі були вражені сміливістю та рішучістю українських розвідників, які пішли на ризик аби їх врятувати, адже ситуація здавалась приреченою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: