США передали Україні ліки від коронавірусу на $20 млн

111
Фото: Посольство України в США

Посольство України в США разом з парнерами продовжує допомагати у боротьбі з перебігом та наслідками захворювань на COVID-19

За сприяння Посольства в Україну був доставлений гуманітарний вантаж зі США, який надано американською благодійною організацією Direct Relief, повідомляє Посольство України в США на своїй сторінці в Фейсбук. Останні домовленості щодо отримання даного гуманітарного вантажу були узгоджені під час візиту Президента України до США.

Вантаж складається з інноваційних лікарських препаратів Bamlanivimab та Etesevimab, що використовуються против COVID-19. Загальна вартість вантажу сягає 20 млн долларів США. Ліки рекомендовані для пацієнтів із легким та середнім ступенем тяжкості перебігу коронавірусної хвороби, особливо за наявності ризику переходу у важку форму.

Вантаж у вигляді 60 тис флаконів лікарських препаратів надалі буде проходити розмитнення та транспортування у 24 області України. У цьому ми хочемо висловити окрему подякую «Благодійному фонду Євгена Пивоварова», який допомагатиме в усіх процедурах. Розподіл ліків координується Міністерством охорони здоров‘я України.
Direct Relief (Каліфорнія, США), з якою налагодило домовленості Посольство, є громадською неприбутковою та неполітичною організацією, яка працює у 60 країнах світу.

Сайт Гордон нагадує, що 1 вересня в Міністерстві охорони здоров'я України анонсували доправлення в Україну 20 тис. флаконів Bamlanivimab і 40 тис. флаконів Etesevimab. "Діють вони безпосередньо на вірус – препарати зв'язуються зі спайковими білками вірусу, запобігаючи проникненню у клітину та подальшому розмноженню, прискорюють одужання хворих із коронавірусною хворобою і запобігають виникненню ускладнень та потраплянню в лікарню", – пояснював міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Спеціальних ліків проти COVID-19 поки не існує, зараз під час цього захворювання проводять переважно симптоматичне лікування. Проміжні результати найбільшого у світі дослідження препаратів для лікування COVID-19, яке координує ВООЗ, засвідчили, що препарати ремдесивір, гідроксихлорохін, інтерферон і лопінавір виявилися неефективними проти коронавірусу. У ВООЗ заявляли, що єдиним терапевтичним засобом, який продемонстрував свою ефективність проти COVID-19 для пацієнтів із тяжкою формою хвороби, є кортикостероїд дексаметазон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: