Кількість безробітних на Львівщині скорочується

2d60deb2-d250-4932-9507-cb60c0bdc18c

Із січня на Львівщині почав відновлюватися ринок праці, зокрема збільшуватися кількість заявлених працедавцями вакансій, та зменшуватися число безробітних.

«У перші дні січня цього року в області налічувалося 3,2 тис. пропозицій працевлаштування, а станом на 01.09.2021 р. працедавці Львівщини задекларували 5,8 тисяч вільних робочих місць і вакантних посад, тобто на 2,6 тис. більше. Здебільшого пропонується робота кваліфікованим робітникам з інструментом, професіоналам, персоналу сфери торгівлі і послуг, а також робітникам по обслуговуванню обладнання і машин», - розповів директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, на Львівщині зменшується число безробітних: напередодні нового року за сприяння служби зайнятості роботу на Львівщині шукали 28,2 тис. безробітних, а на початку вересня на 10,3 тис. менше, тобто 17,9 тис. осіб. Дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили сягнув позначки один до трьох, тоді як станом на 01.01.2021 р. за одну вакансію конкурували 8 безробітних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: