Росія готова організувати відео-конференцію Януковича для його участі в суді

завантаження (1)

Захист Віктора Януковича отримала офіційну відповідь від Міністерства юстиції Російської Федерації про готовність організувати відео-конференцію для участі колишнього президента України Віктора Януковича в засіданнях Верховного Суду.

Про це повідомив адвокат АТ AVER LEX Віталій Сердюк.

«На наш адвокатський запит Мін'юст РФ висловив готовність організувати зв'язок з Верховним Судом в форматі відео-конференції для того, щоб Віктор Янукович міг брати участь в засіданнях, на чому неодноразово наполягали і він сам, і його захист», - сказав Віталій Сердюк.

Він розповів, що між Україною і Росією діє Конвенція про надання правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах 1993 року і Європейська конвенція про взаємну правову допомогу у кримінальних справах 1959 року.

«При надходженні в установленому порядку належним чином оформленого доручення Касаційного кримінального суду в складі Верховного Суду України про виробництво окремих процесуальних дій (допиту за допомогою відео-конференц-зв'язку) готові посприяти в організації його виконання на території Російської Федерації», - йдеться у відповіді мін'юсту РФ.

«Як бачимо, немає ніяких перешкод для організації участі Віктора Януковича у засіданнях Верховного Суду», - зазначив Віталій Сердюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: