У МОЗ назвали ймовірну дату нового локдауну

карантин788

В Україні знову погіршується ситуація з коронавірусом. Головний санлікар Ігор Кузін прогнозує, що за кілька місяців можуть ввести черговий локдаун.

Про це він повідомив в етері «Сніданку з 1+1».

Кузін зазначив, що Україна найближчим часом вийде з «зеленого» рівня епідопасності. А новий локдаун можуть ввести вже в листопаді.

«Ситуація дійсно погіршується в більшості областей. Найближчим часом країна вийде з «зеленої» зони, ми будемо змушені запровадити «жовту» зону. Будуть діяти більш жорсткі обмеження щодо відвідування масових заходів, спортзалів», - сказав головний санлікар.

Він пояснив, що все буде залежати від поведінки людей й дотримання ними епідеміологічних заходів.

«Жовта» й «помаранчева» зони, за словами Кузіна, можуть допомогти й в Україні не доведеться вводити жорсткий локдаун. Втім таку ймовірність в уряді розглядають — у «червону» зону, яка передбачає суворий карантин, країну можуть перевести у листопаді.

Нагадаємо, що вже у чотирьох областях показник захворюваності на COVID-19 не відповідає «зеленому» рівню. Cтаном на 4 вересня рівень захворюваності при нормі 75 хворих на 100 тисяч населення перевищено у Києві — 107, Луганській  — 135, Херсонській — 85 та Чернівецькій — 169 областях.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: