На Львівщині продають «Дашавський завод композиційних матеріалів»

9c4dd8302e204aa6
Фото: Суспільне.

Стартова ціна – 33 мільйони гривень. На торги виставили увесь майновий комплекс цього державного підприємства.

Фонд державного майна України виставив на приватизацію «Дашавський завод композиційних матеріалів» у Стрийському районі.

Про це повідомляє Суспільне.

На підприємстві виробляють мастику для ізоляції нафто і газопроводів, а також пом’якшувач для шин. До комплексу заводу належать цехи, депо, територія площею 40 гектарів і відпочинкова база у селі Гребенів.

Зараз на «Дашавському завод композиційних матеріалів» працює 33 людини. Директор Василь Цап каже, що підприємство є прибутковим.

«Дохід у рік від 15 або 20 мільйонів гривень залежно від реалізації. Потужність заводу дозволяє виготовити продукції на 100 мільйонів, але немає реалізації. Ми ринок України заповнили на 100 процентів», — каже директор «Дашавського заводу композиційних матеріалів» Василь Цап.

Чому прийняли рішення продати державне підприємство в приватні руки, розповів начальник регіонального відділення фонду державного майна Владислав Калинець:

«Завод за видом продукції уже дуже давно не має державних замовлень і він є зараз з точки зору своєї господарської діяльності в ланцюгу комерційних замовлень. Я би хотів, щоб (завод, — ред.) не було збережено, я хочу щоб його було модифіковано. Ви бачите, в якому стані виробництво – це далеко не сучасні технології. І я би хотів, щоб новий інвестор використовував його з точки зору нових технологій».

Потенційному інвестору запропонували на цій території відкрити інше виробництво, каже директор «Дашавського заводу композиційних матеріалів» Василь Цап:

«Звичайно, що цю територію, інфраструктуру і ці проблеми потягнути на цьому виробництві неможливо і оптимізований кадровий склад також заважає нормально працювати. Ми працюємо так універсально. Тому одна з умов, яку я запропонував, щоби потенційний інвестор обов’язково впроваджував на цій вільній території інше виробництво».

Завод був створений у 1946 році. Підприємство спеціалізується на переробці сажі для виготовлення гумового взуття, ізоляційних матеріалів, автомобільних покришок. Основною сировиною для заводу був газ, з якого і виробляли сажу.

«Тут колись працювали понад 800 людей, тобто ця територія, яку ми бачимо, це десятки гектарів, тут близько 40 гектарів землі, вона була задіяна з точки зору виробничих процесів. Тут стояли цехи і так далі. І та проблема з газом виникла в кінці 1980-х років. І основне скорочення виробництва почалося вже у 1980-ті роки», — розповідає начальник регіонального відділення Фонду держмайна Владислав Калинець.

Новий власник отримає у власність нерухомість підприємства, землю, а також базу відпочинку у карпатському селі Гребенів. За умовами приватизації, на заводі і на далі має бути виробництво, проте це може бути виготовлення і іншої продукції. А головне – мають бути збережені робочі місця.

«Ми розуміємо, що завод потребує модернізації, але як місцева влада, ми ставимо важливу вимогу – збереження даного виробництва, оскільки виробництво є чи не єдиним таким в Україні, яке виробляє товарну продукцію для підприємств шинної промисловості, а також нафто-газової промисловості», — пояснює заступник міського голови Стрийської міської ради Михайло Журавчак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: