Україна отримала майже $36 мільйонів для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією

снід
Фото з відкритих джерел.

Україна отримала 35,8 млн доларів безповоротної фінансової допомоги від Глобального фонду боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією.

Україна отримала 35,8 млн доларів безповоротної фінансової допомоги від Глобального фонду боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією, ці кошти покриють фінансування нагальних потреб України, пов'язаних із COVID-19 та його впливу на поширення соціально небезпечних захворювань.

Про це повідомляє МОЗ.

«Завдяки спільній роботі експертів, представників основних реципієнтів, всіх зацікавлених неурядових організацій та державних структур та за координації Міністерства охорони здоров’я з Національною радою з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу країні вдалось отримати грант від Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією. Кошти гранту будуть спрямовані на першочергові потреби в боротьбі з коронавірусною хворобою, боротьбу з ВІЛ-інфекцією та туберкульозом та усуненню бар’єрів до послуг у сфері охорони здоров’я, які завдала ця пандемія», - зазначив заступник міністра - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Зазначається, що в межах цього гранту Україна зможе закупити засоби індивідуального захисту (ЗІЗ), організувати заходи для зниження ризиків, пов'язаних із COVID-19, для програм боротьби з ВІЛ та туберкульозом, а також збільшити охоплення заходів зі зміцнення основних компонентів систем охорони здоров'я, таких як національні мережі лабораторій, ланцюги постачання тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: