Жовта зона: коли на Львівщині можуть посилити карантин

IMG_8529-696x464

На Львівщині продовжує стрімко зростати кількість хворих на коронавірус.

Про це під час брифінгу 7 вересня розповіла директора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко, передає кореспондент ІА Дивись.info.

«За останню добу в лікарні Львівщини поступило 90 осіб. Загалом в лікарнях перебуває 495 пацієнтів. Відсоток заповненості ковідних ліжок становить 15%. Приріст заповненості ліжок від 4 до 15 відсотків відбувся за три тижні», - зазначила вона.

«За останній тиждень ми відзначаємо стрімке збільшення кількості госпіталізованих. Якщо станом на 27 серпня в нас було 37 пацієнтів, і поступало від 2 до 5 пацієнтів в день, то лише за вчора поступило 24 пацієнти», - додає керівник госпіталю у Винниках Максим Прикупенко.

За кількістю госпіталізованих Львівщина вже 3 доби поспіль виходить за межі показника «зеленої» зони.

«Якщо така тенденція буде тривати, то в нас є перспектива перейти до жовтої зони», - заявила Наталія Іванченко.

У коментарі ІА Дивись info вона уточнила, що Львівщина може опинитися у жовтій зоні вже найближчим часом.

«За умови збереження існуючої тенденції збільшення рівня захворюваності, Львівщина може перейти до жовтої зони уже з другої половини вересня», - розповіла Наталія Іванченко.

Водночас до досягнення популяційного імунітету області ще далеко.

«Ми говоримо що потрібно провакцинувати 70% населення. Якщо на Львівщині 2,5 мільйона населення, і 607 тисяч осіб вже провакциновано, то ще місяців 6 і популяційцний імунітет мав би бути», - розповіла Наталія Іванченко.     .

Зараз на Львівщині щодня вакцинується близько 10,5 тисяч осіб, впродовж вихідних —  3-4 тисячі.

Тим часом на Львівщині можливе зростання захворювання штамом «дельта».

«Вчора ми відправили до Києва 30 зразків, які попередньо позитивні на дельта-штам при тестуванні на Львівщині. Зразки скеровані в референц лабораторію ЦГЗ МОЗ для того, щоб отримати остаточне підтвердження діагнозу. Тож, штам «Дельта» є в області і він заразніший, ніж попередньо циркулюючий британський штам. Серед цих зразків - двоє дітей», – розповіла директорка центру.

Вона нагадала, що наразі на Львівщині підтверджено 24 випадки інфікування штамом «дельта».

«Один випадок завершився летально. 36-й чоловік занадто пізно звернувся за медичною допомогою. Серед підтверджених випадків були люди, які не виїжджали за межі Львівщини, тобто штам передається уже безпосередньо в області», - розповіла директорка центру.

Вона додала, що зараз в ОХМАТДИТі перебуває з коронавірусом 7 дітей.

«Клінічна картина захворювання серед дітей характеризується грипоподібним станом. В частини пацієнтів спостерігається запалення легень, пневмонія», - розповіла Наталія Іванченко.

Медики наголошують, що дворазова вакцинація захищає від усіх штамів коронавірусу включаючи «дельту».

«Хоча ефективність вакцин проти штаму «дельта» є меншою, хочу наголосити - жоден з померлих від коронавірусу пацієнтів не був вакцинований. Також в реанімаціях немає жодної людини, яка пройшла повний курс вакцинації. Ці дані говорять самі за себе», - наголосила Наталія Іванченко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: