Фінляндія відновила обмеження на в’їзд для українців

5e32838e996b4015579331
Фото з відкритих джерел.

Уряд Фінляндії ухвалив рішення про відновлення обмежень на здійснення необов’язкових (туристичних) поїздок громадянами, які прибувають із України.

Про це повідомляється на спеціальному порталі МЗС України.

Так, із 6 вересня цього року поїздки з туристичною метою до Фінляндської Республіки дозволяються винятково громадянам, які прибувають з підтвердженням повного курсу вакцинації проти COVID-19 та за умови, що з дати отримання другої дози вакцини пройшло 14 днів.

Водночас можливість в'їзду із ПЛР-тестом скасовано.

Зазначається, що Фінляндія визнає 7 вакцин: Pfizer-BionTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson, BIBP/Sinopharm, Covishield та CoronaVac.

Сертифікат, що підтверджує повну вакцинацію, має бути перекладений англійською мовою та містити наступну інформацію про особу: ім’я та дата народження особи, яка отримала повний курс вакцинації; інформація про отриману вакцину; дати отримання першої дози та другої дози вакцин; інформація про місце отримання вакцини; підпис лікаря та печатка медичного закладу, де була проведена вакцинація.

Наголошується, що перетин кордону Фінляндії на підставі негативного ПЛР-тесту та підтвердженням про те, що особа перехворіла на COVID-19, дозволили громадянам України лише за наявності поважної підстави для поїздки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: