Історія запальничок Zippo: чому вони так цінуються

4

Запальнички Zippo вже давно стали знаковим символом серед запальничок.

Курці в усьому світі довіряють продукції американського виробника за рахунок її надійності, універсальності і довговічності. Протягом багатьох років запальнички цього виробника з’являлися в тисячах фільмів, телешоу і театральних постановках. Навіть створені клуби і організації, щоби прославити історію запальничок і підвищити їхнє колекціонування.

Інтернет-магазин https://duda.com.ua/ є одним з постачальників запальничок Zippo. Експертам інтернет-магазину відома популярність цих девайсів. Настав час ближче познайомитися з історією цього американського гіганта в курильній індустрії.

Детальніше про історію Zippo

Виробнича компанія Zippo була заснована 1932 року в розпал одного з найпохмуріших періодів Америки - Великої депресії. Хоча з комерційної точки зору, створювати компанію в розпал світового економічного колапсу вкрай непрактично, бренд Zippo продовжував розвиватися завдяки практичності і доступності свого продукту.

Засновнику компанії Джорджу Дж. Блейсделлу несподівано прийшла ідея створення запальнички. Він був у заміському клубі і спостерігав, як один з його друзів з усіх сил намагався використовувати громіздку запальничку. Блейсделл зауважив, що його запальничка, вироблена в Австрії, добре себе зарекомендувала в вітряну погоду через її характерну конструкцію димоходу, але виявив, що вона не дуже приваблива естетично і її конструкція неефективна. Для використання доводилося задіяти обидві руки.

Блейсделлу вдалося отримати виняткові права в США в австрійського виробника запальничок і почати експерименти з новим дизайном у майстерні, яку він орендував за 10 доларів на місяць. Метою було створити запальничку, яка була б естетична, надійна і проста у використанні. Блейсделл і його команда з трьох чоловік почали роботу над створенням більш легкої конструкції. Він зберіг дизайн запальнички австрійського виробництва, оскільки він захищав полум'я, але розробив невеликий прямокутний корпус з відкидною кришкою, що дозволяє користувачеві відкривати аксесуар однією рукою.

Назву Zippo з’явилася тому, що Блейсделлу подобалося звучання слова «блискавка» і він експериментував з різними варіаціями. Перші запальнички були продані по 1,95 долара за штуку і підкріплені беззастережною довічною гарантією. Завдяки конструкції, запальнички Zippo можуть працювати в суворих погодних і різних кліматичних умовах. Сьогодні ці запальнички, як і раніше, популярні і користуються величезним попитом серед покупців. Історія триває і бренд зберігає свої багаторічні традиції.

* Реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: