Коли покажуть кулінарну стрічку, зйомки якої завершують у Львові

DSC_5534

Сьогодні у Львові завершуються зйомки фільму «Смак свободи».

Це повнометражна драматична кулінарна комедія про відродження автентичної кухні за книжкою Ольги Франко.

Як розповідають творці фільму – це історія мрійливої дівчини-кухаря Варі, яка втрачає роботу, бо її висока кухня нікому не потрібна у придорожньому кафе. Вона тікає до Львова, аби нарешті стати шефом у ресторані європейської кухні. Та унікальна знахідка – книжка забутої легенди української кухні Ольги Франко - змінює її життя назавжди.

За словами креативної продюсерки фільму і авторки сценарію Олени Моренцової-Шулик, ця історія створена, аби показати українські кулінарні традиції з їх справжньої, дуже прогресивної та цікавої сторони. І познайомити українців та й весь світ з видатною авторкою, кулінаркою Ольгою Франко, як з одним з культурних брендів сучасної України.

«Цей фільм про відродження автентичної української кухні. Ідея створення такої молодіжної історії виникла після того, як я приїхала до Львова (близько 3 років тому) і познайомилась з родиною Франків. Я зрозуміла, що книга Ольги Франко – унікальне видання в нашій кулінарній культурі, про яке не знає ніхто з молоді. Тому я захотіла подати цю культуру з прогресивної, дуже цікавої, яскравої сторони і розбити всі стереотипні уявлення, що українська кухня – це сільська, домашня, важка їжа. Наша кухня дуже різна і багатогранна, і те, як її описала Ольга Франко, надихнуло мене на створення такої історії. Окрім того, в сюжеті фільму є лінія кохання, але про це вже нехай глядачі дізнаються із фільму», – розповіла вона.

Більшість сцен фільму вирішили знімати саме у Львові: в автентичних інтер’єрах, квартирах, гастрономічних закладах, львівському дворику, а окрім цього – прогулянки містом та фінальні сцени стрічки.

«Ми знімаємо вже сьогодні останній, 26-тий знімальний день. Процес зйомок – фантастичний, адже ми робимо його у Львові! Мені тут дуже подобається, тому тут дуже класно твориться», – розповів режисер фільму Олександр Березань.

Творці фільму поставили за ціль створити правдиву кулінарну історію, тож під час знімань команда радилася з кулінарною історичною консультанткою Маріанною Душар, а на майданчику були присутні і нащадки родини Франка.

«Стрічка стала одним з переможців 14-ого конкурсу Держкіно, завдяки чому фільм отримав підтримку держави у сумі майже 25 млн грн. Загальний кошторис фільму – близько 30 млн грн. Оскільки історія кінострічки є про Львів, то очевидно, що майже всі зйомки відбувалися у Львові. Завдяки атмосфері цього міста ми можемо знімати дуже красиві кадри, які всі вже зовсім скоро зможуть побачити на екранах», – розповів продюсер стрічки Артем Денисов.

Серед зірок фільму – Ірина Кудашова, Ірма Вітовська, Рима Зюбіна, співачка Джамала та шеф-кухар, ресторатор і «Пекельний Шеф» Алекс Якутов.

Вихід стрічки заплановано на кінець 2022 - початок 2023 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: