П'ять інфраструктурних проєктів Львова відзначили національною премією

f42882f24e15cc1951bb0124cd98c18d

П'ять проєктів, реалізованих у Львові, отримали відзнаки на цьогорічній Національній премії з ландшафтної архітектури та садового дизайну у номінації «Реалізовані громадські простори».

Про це повідомили у департаменті містобудування.

Українська національна премія з ландшафтної архітектури та дизайну присуджується за найкращі громадські ландшафтні об'єкти, виконані на території України за останні 10 років. Премію вручають за підсумками роботи професійного незалежного журі, до складу якого входять фахівці з Латвії, Ірландії, Бельгії та України. Організаторами є журнал «Ландшафт і архітектура» та Національна спілка архітекторів України.

Цьогоріч премія була присвячена 30-річчю Незалежності України і пройшла 27-29 серпня на території ботанічного саду О.Фоміна в Києві, який перетворився на різнобарвний фестивальний майданчик.  Захід проходив під гаслом «Україна. Місто. Сад».

Комерційний директор ТОВ «Золотий Мандарин Квадра» Василь Мацьковський (титульний партнер заходу) підкреслив під час свого виступу: «Кожен з вас на своєму місці має сумлінно працювати над тим, щоб наше навколишнє середовище було більш безпечним та емпатичним. Я впевнений, що у нас з вами для цього є достатньо інтелекту, навичок та здібностей, бо всі ми прагнемо зробити наші міста, країну, планету кращими для всіх жителів. Кожен з нас причетні до становлення, розвитку, історії нашої країни. Ви – створюючи сади, сквери, площі, вулиці та парки. Ми – виробляючи засоби для будівництва та благоустрою. А разом –  ми причетні до створення історії української ландшафтної архітектури та садового дизайну».

Диплом «Знакова постать української ландшафтної архітектури» отримала ландшафтний дизайнер Юлія Рашковська – за багаторічну благодійну діяльність, що включає озеленення та благоустрій.

Диплом-подяку також вручили архітектору Solmaz Fooladi - за активну позицію, ідею, організацію команди.

Великий інтерес відвідувачів викликала експозиція бонсай та майстер-класи членів Української асоціації бонсай, які проходили під кронами вікових дерев ботанічного саду.

Щодо проектів, реалізованих у Львові, відзнаки отримали:

Ігровий простір на площі Святого Теодора, який посів перше місце у категорії «Дитячі майданчики» (автор – компанія «Рутенія»).

Другим місцем відзначили: внутрішньоквартальний двір на вул. Зеленій у категорії «Прибудинкові території» (автор – компанія «Рутенія»).

Капітальний ремонт вулиці Пекарської у категорії «Реконструкція вулиць» (ЛКП «Інститут просторового розвитку»).

Третє місце зайняли два проєкти ЛКП «Інститут просторового розвитку»:

Реконструкція площі Двірцевої у категорії «Площі»;

Капітальний ремонт вулиці Руданського у категорії «Реконструкція вулиць».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: