Поліція буде проводити «рейди» для контролю носіння масок 

коронавірус
Фото з відкритих джерел.

Поліцейські будуть контролювати дотримання маскового режиму та інших протиепідемічних заходів.

Поліцейські будуть контролювати дотримання маскового режиму та інших протиепідемічних заходів, заявив заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Про це повідомив Ігор Кузін в інтерв’ю медичній експертці ЮНІСЕФ Катерині Булавіновій, пише УП.

«Я впевнений, що вони будуть це робити. Зараз такі норми прописані у кожній зоні (епідемічної небезпеки – ред.). Ми вже декілька разів спілкувалися з Національною поліцією.

Ми будемо починати з показових рейдів. Ми дійсно розуміємо, що в аеропорту «Бориспіль» зараз не контролюється геть нічого… Тому ми будемо запроваджувати механізм таких рейдів на критичні об'єкти (інфраструктури), і робити це також на рівні областей для того, щоб працювати разом із Національною поліцією і допомагати їм фіксувати такі випадки (коли масковий режим порушується – ред.)», — сказав Кузін.

Кузін наголосив, що з Національною поліцією зараз «опрацьовуються більш жорсткі заходи по відношенню до контролю використання засобів індивідуального захисту».

Нагадаємо, носіння масок є обов'язковим у транспорті й громадських місцях: магазинах, кіонтеатрах тощо, але люди часто знімають їх або приспускають, порушуючи рекомендації.

Навіть після переходу України в зелену зоні епідемічної небезпеки вимогу вдягати маски у місцях скупчення людей не скасовували, а зараз влада готується до посилення карантину у зв'язку з черговим погіршенням епідемічної ситуації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: