Посадовець заволодів понад мільйоном гривень на будівництві амбулаторії (фото)

lvivlviv_09092021_1

Посадовець Волинської ОДА та керівників фірми-підрядника заволоділи близько 1,2 мільйонами гривень на будівництві амбулаторії. 

Посадовець Волинської ОДА та керівників фірми-підрядника заволоділи близько 1,2 мільйонами гривень на будівництві амбулаторії.

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура і Нацполіція.

За даними слідства встановлено, що у 2018 році тендер на проведення будівельних робіт по реконструкції двох амбулаторій загальної практики сімейної медицини на території селищ Волинської області виграло підконтрольне підозрюваним товариство, з яким Департамент Волинської ОДА було укладено відповідні договори.

Як з'ясували поліцейські, кошти з державного бюджету та надані під гарантії Уряду України кредитні кошти Європейського банку виділялися на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. У межах цієї програми проводилося будівництво двох районних амбулаторій загальної практики сімейної медицини.

З метою заволодіння бюджетними коштами, керівник товариства-генпідрядника, за дорученням його засновника, склав та видав офіційні документи, до яких внесено неправдиві відомості щодо обсягу виконаних робіт. А посадовець Волинської ОДА, достовірно знаючи, що у вказаних документах містяться відомості, що не відповідають дійсності, прийняв їх, засвідчивши своїм підписом та печаткою, на підставі чого було здійснено перерахунок коштів генпідрядника.

В ході слідства правоохоронці зібрали докази причетності до організації злочинної схеми заступника директора одного з департаментів Волинської ОДА, засновника та керівника товариства-генпідрядника. Внаслідок їх протиправних дій на будівництві двох амбулаторій було привласнено понад 1,2 млн грн коштів державного бюджету. Факт привласнення коштів підтверджується висновком експертного дослідження.

8 вересня оперативники УСР у Львівській та Волинській областях та слідчі поліції Львівщини провели санкціоновані обшуки за місцями проживання фігурантів, в адміністративних приміщеннях Департаменту Волинської ОДА та офісі товариства.

Викрили злочинну схему розкрадання коштів державного бюджету та кредитних коштів Європейського банку, встановили її організаторів та учасників оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі слідчого управління обласної поліції.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: