Коронавірус у дітей: як змінився перебіг хвороби

468e37c59d855fdbaf976d8bb64468a9

Перебіг коронавірусу у дітей змінився – тепер інфекція прогресує набагато швидше.

Про це під час брифінгу 10 вересня розповіла директорка Львівської обласної дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» Олександра Бурда.

За її словами, у вересні кількість пацієнтів у закладі зросла. Зараз в лікарні «ОХМАТДИТ» перебуває десятеро дітей з Covid.

«Серпень у нашій лікарні пройшов доволі спокійно. Тоді були поодинокі випадки коронавірусної інфекції. Були у нас такі дні, коли не було жодного хворого. Проте у вересні у нас вже є стабільно 8-10 хворих у ковідній зоні. Вік дітей від 1 місяця до 15 років. До речі, троє діток однорічного віку», – розповіла вона.

Вона додала, шо одна дитина є кисневозалежною.

«Серед тих дітей, які у нас перебувають на лікуванні, одна дитина – важка. Вона поступила у медзаклад вчора, має пневмонію, є кисневозалежною. Проте не вимагає перебування у реанімаційному відділенні», – розповіда директорка лікарні.

Крім цього, за її словами, перебіг хвороби у дітей останнім часом змінився  - інфекція стала прогресувати набагато швидше.

«Що характерно для цієї хвилі дітей? Ці діти хворіють добу, дві, вони мають високу температуру, до 40 градусів, і бурхливий розвиток інфекції. Якщо раніше батьки лікували дітей вдома, спостерігали за станом із сімейним лікарем орієнтовно тиждень, то зараз розвиток хвороби – бурхливий. Сподіваємося, що різкого зростання захворюваності серед дитячого населення не буде», – розповіла Олексанлрпа Бурда.

Вона закликала давати дітям маски, коли вони перебувають у місцях масового скупчення людей.

«Багато дітей перебувають в людним місцях без масок. Звертаюся до батьків, особливо чиї діти йдуть до школи, давати маски. Адже маска – це бар’єр для інфікування людини. Тому діти теж обов’язково повинні носити їх – особливо в школах, і, що важливо — при найменших ознаках вірусу», - наголосила директорка лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: